Een advertorial van onze keurmerkopleider: Computrain

Advertorial ComputrainHoe maak je veranderingstrajecten tot een succes? Dat vraagt om goed opgeleide mensen die maximaal in hun kracht gezet worden. Maar er moet ook professioneel gewerkt worden – met de juiste prioriteiten en een passende structuur. Computrain helpt jouw organisatie vooruit met Digital Skills en Projectmatig Werken.


Projectmatig werken is continu aan verandering onderhevig. IT loopt traditiegetrouw voorop als het gaat om deze professionalisering van projectmatig werken. Het is dus logisch dat Computrain, als ervaren IT-opleider, al decennialang de toon zet met het professionaliseren van project-, programma- en portfoliomanagement. Dat doet de opleider al meer dan 40 jaar samen met IPMA. Bij Computrain heb je de keuze uit ongeveer 900 trainingen, opleidingen, certificeringsprogramma’s en examens op het gebied van IT- en projectmanagement.

Computrain is opgericht toen de meeste werknemers nog niet met een eigen pc werkten. Toen zag deze IT-opleider al dat informatietechnologie grote veranderingen bracht bij bedrijven en binnen de overheid… en dat deze vele, elkaar snel opvolgende veranderingen niet goed gestuurd konden worden met de huidige bedrijfsbesturing. Inmiddels is de wereld van communiceren en werken inderdaad totaal veranderd. De voortdurende IT-vernieuwingen beïnvloeden hoe wij IT gebruiken en zijn steeds bepalender voor de bedrijfsvoering.

Klaar voor de veranderingen van morgen

Hoe zorg je dat jouw organisatie mee kan groeien met veranderingen? Daarvoor omarmt Computrain het ‘volwassen verandermanagement’-model van portfolio-, programma- en projectmanagement. Dat combineert de opleider met goed opdrachtgeverschap en uitgebreide projectmanagement-ondersteuning. Samen met zijn partner IPMA-NL biedt Computrain op alle niveaus een compleet pakket aan opleidingen en trainingen.

De kracht van veranderingen kan pas echt benut wordt wanneer medewerkers er optimaal mee kunnen werken. Dat vraagt om een continue ontwikkeling van competenties. Daarom besteden IPMA en Computrain ook veel aandacht aan het ontwikkelen van skills. Op dit gebied sluit Computrain als IPMA Keurmerkopleider nauw aan op het IPMA-competentiemodel en de daarbij behorende opleidingen, training en coaching. Daarbij richt Computrain zich op alle IPMA-competenties; zowel technische, contextuele als ook gedragsmatige competenties maken onderdeel uit van het lesprogramma. Daarnaast houden professionals uit meer dan zeventig landen de competentie-baseline voortdurend tegen het licht, zodat Computrain zeker weet dat het aanbod blijft aansluiten bij de laatste ontwikkelingen.

Uniek in de methode van IPMA en Computrain is dat IPMA-projectmanagers zeer nauwkeurig getoetst worden op hun ervaring. De projectmanager (maar ook de programmamanager, portfoliomanager, de PMO-er en de Agile Leader) kan pas gecertificeerd worden als aangetoond wordt dat het project dankzij hem/haar is geslaagd en niet ondanks hem/haar. Computrain legt daarvoor de basis, door te zorgen dat professionals vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de veranderingen van morgen.

Het IPMA-curriculum

IPMA D

Wil je jouw competenties op het gebied van projectmanagement ontwikkelen en toetsen aan een beroepserkenning? En tegelijkertijd aan je carrière te werken? Dan is deze opleiding een goede keuze. Een IPMA-certificering is een externe beoordeling van je projectmanagementcompetenties die uitstekende doorgroeimogelijkheden biedt in het vakgebied projectmanagement. De training is praktisch en geeft je inzicht in je dagelijkse projectmanagementomgeving. Je ontwikkelt kennis van zowel harde projectmanagementmethoden en -technieken als zachte vaardigheidsaspecten, die je direct gaat toepassen in je dagelijks werk.

PMO

Het belang van een goed ingericht PMO (Project Management Office) is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Een PMO is een verbindend dienstencentrum voor projecten en programma’s binnen een organisatie. Dit centrum richt zich onder andere op het ontwikkelen en beheren van processen, procedures en werkinstructies. In deze training leer je welke processen, taken en verantwoordelijkheden horen bij een PMO. Daarnaast ontwikkel je de benodigde persoonlijke vaardigheden om binnen een PMO professioneel te kunnen functioneren.

IPMA C

Wil jij als ervaren projectleider of projectmanager de volgende stap zetten? Certificeer je dan op IPMA C-niveau. Deze training biedt je hiervoor een uitstekende basis. In de training reflecteer je op jouw eigen projectervaring en verbreed je jouw theoretische basis tot het vereiste niveau volgens de IPMA C-richtlijnen. Om de kwaliteit hoog te houden heeft Computrain deze training laten accrediteren door IPMA-NL. Onder meer de opbouw, trainers en het lesmateriaal zijn beoordeeld. Op basis van deze beoordeling en feedback heeft Computrain de training aangescherpt. Daarmee heeft deze training nu het IPMA Keurmerk. Tijdens de training wissel je theoretische presentaties af met groepsopdrachten, literatuurstudies, intervisies, rollenspelen en simulaties.

Agile Leadership C en B

Wil jij als ervaren agile-professionals vanuit jouw leiderschapsrol in een nieuwe context succesvol veranderingen kunnen vormgeven? Dan is deze speciaal door IPMA ontwikkelde training en certificering ideaal voor jou. In deze training staan de competenties van het individu centraal. Met het behalen van deze certificering laat je zien dat je beschikt over de juiste theoriekennis en praktijkervaring. Het certificaat is een aanvulling op de certificeringen voor onder andere SAFe en scrum.

Hoe zijn de trainingen opgebouwd?

De trainingen zijn een combinatie van klassikale les en zelfstudie ter voorbereiding op het theorie-examen. Daarnaast kun je de opleiding (deels) virtueel volgen. Tijdens de trainingsdagen worden onderdelen op interactieve wijze behandeld. Je deelt agile- en projectmanagement-ervaringen met deelnemers van andere organisaties. Het uitgangspunt? Zelf doen en ervaren levert het meeste rendement op. In de training komen diverse competenties aan bod. Deze zijn verdeeld in drie categorieën: contextueel, gedragsmatig en vaktechnisch. Er zijn vijf contextuele, tien gedragsmatige en dertien vaktechnische competenties. Na de training bereid je je verder voor op het theorie-examen.

Voor wie?

Deze trainingen zijn interessant voor verschillende functies, zoals opdrachtgevers, projectmanagers, informatiemanagers, businessanalisten, functioneel ontwerpers, productontwikkelaars en software engineers. Ongeacht in welke branche je werkt, deze trainingen helpen je vooruit op het gebied van Digital Skills en Projectmatig Werken.

Over Computrain

Computrain is de IT-opleider die jou kan helpen om de juiste stappen te zetten in jouw ontwikkeling binnen je loopbaan.

Onze studieadviseurs staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en mee te denken over een studiekeuze die bij jou past.

www.computrain.nl

info@computrain.nl

030 – 2 348 500

IPMA-NL

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?