Niet elke verandering is een transformatie, maar elke transformatie is per definitie een verandering

Een advertorial van onze keurmerkopleider Global Project Performance

Vuilcontainers aan de straat zetten

Een man zit ’s avonds lekker tv te kijken op de bank. Zijn vrouw vraagt om de vuilcontainers aan de straat te zetten. Hij heeft geen zin, maar zijn vrouw dringt aan. Naast deze taak, draagt ze hem op om geen plastic meer bij het papier te gooien. “Anders kunnen we een boete krijgen”. Hij voert zijn taak uit.

Ondertussen laat een andere man de hond uit. Hij ziet een Red Bull blikje op straat liggen. Hij raapt het op en steekt het in zijn zak. Hij maakt zijn wandeling met de hond af. Thuis aangekomen stopt hij het blikje in de juiste container. Hij zet de containers aan de straat. Het afval netjes gescheiden. Tevreden gaat hij op de bank zitten om naar zijn favoriete voetbalprogramma te kijken…

De ziel van duurzame verandering

Duurzame verandering en maximale impact vereisen een intrinsieke motivatie en een diepere verandering in normen, waarden en overtuigingen. Doe je iets omdat het moet? Of omdat je erin gelooft? In het laatste geval zullen ook allerlei niet geplande benefits gerealiseerd worden. Transformatie is de ziel van duurzame verbetering met een ongelimiteerd potentieel aan benefits.

Voorspelbare projectorganisaties

Volwassen project-, programma- en portfoliomanagement- organisaties, hebben een grotere kans op het realiseren van hun strategische doelstellingen.

Toch blijkt uit onderzoek dat organisaties vaak blijven steken tussen P3M3 niveaus 1 (bewustzijn / ad hoc / heroïsch / chaotisch) en 2 (herhaalbaar / lokale consistentie). Er zijn wel veranderingen doorgevoerd zoals een levenscyclus, sjablonen en generieke trainingen. Maar er is geen breed gedragen overtuiging over waar de organisatie vandaan komt, waar ze nu staat en wat de volgende verbeterstappen moeten zijn. Wat hebben de investeringen in projectmanagement nu aantoonbaar opgeleverd?

Het totale ecosysteem wordt onder de loep genomen

Onze P3M3-assessments bieden een gefaciliteerd proces voor het ontwikkelen van breedgedragen bewustwording en overtuiging ten aanzien van beperkingen die duurzame prestatieverbetering in de weg staan. Het totale “ecosysteem” wordt onder de loep genomen. Niet alleen processen, maar ook leiderschap en gedrag. Duurzame prestatieverbetering van project- en portfoliomanagement vereist altijd een transformatie. Maar hoe maak je dit inzichtelijk en bestuurbaar?

Drie gratis gefaciliteerde P3M3 self-assessments

Wilt u ervaring op doen met systematische ontwikkeling van uw project-, programma- en portfolio- organisatie op basis van een wereldwijde marktstandaard? Aan drie leden van IPMA willen wij de mogelijkheid bieden om kosteloos ervaring op te doen met P3M3. We zullen kandidaten selecteren op basis van onze inschatting van een succesvolle bijdrage aan de verbetering van projectprestaties en benefits. Heeft u interesse? Meld u aan via de knop hieronder. U ontvangt een korte vragenlijst die wij gebruiken om de meest kansrijke kandidaten te selecteren.

www.globalprojectperformance.com

info@globalprojectperformance.com

030-2211987

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?