Een advertorial van onze keurmerkopleider: Computrain

De virtual classroom wordt vanaf 1 september standaard ingezet als extra locatie.

“We gaven afgelopen maanden noodgedwongen les in de virtual classroom, maar vanaf september wordt dit toegevoegd als vaste onderwijsvorm”, zegt Leo Demont, directeur Computrain.


Digivaardig

“Wat de virtual classroom voor Computrain tevens een waardevolle lesvorm maakt: de deelnemers en docenten komen uit het IT-vak. Zij zijn behoorlijk digivaardig en zullen virtuele lessen dus niet onwennig vinden. De praktijkopdrachten van de trainingen en opleidingen blijven onveranderd. Deelnemers maken gebruik van een online softwareomgeving, zodat ze niet alleen de kennis, maar ook de skills opdoen. Zo worden ze virtueel klaargestoomd voor het vak”.

IPMA-NL
IPMA-NL

Zoeken naar de juiste structuur

Natuurlijk heeft de virtual classroom ook voor Computrain voor uitdagingen gezorgd. “De non-verbale communicatie vervalt grotendeels, waardoor de docent extra moet zorgen voor de juiste aandacht en actieve betrokkenheid bij de les. Studieplannen en dagindelingen werden aangepast aan de nieuwe werkvorm. Uiteindelijk vertelden veel deelnemers dat ze niet meer anders willen: zij verkiezen de virtual classroom boven de klassikale les”, legt Demont uit.

Ieder zijn eigen voorkeur

“Er is geen lesvorm die beter is dan de ander. Voor iedereen werkt het anders. De virtual classroom-lessen vergen meer zelfdiscipline, maar kun je rustig vanuit huis volgen. Tijdens on demands-zelfstudies heb je geen docent die jou meeneemt door de stof, maar kun je zelf jouw tijd indelen. En klassikale lessen kosten meer reistijd, maar bieden jou misschien de  persoonlijke begeleiding die jij nodig hebt.”

De huidige situatie zal de vraag naar leren volgens Demont voor altijd veranderen. “Er ontstaan nieuwe manieren van onderwijs geven. Cursisten en opdrachtgevers hebben nu ervaring opgedaan met virtueel leren. Dat biedt nieuwe kansen. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van trainingen die voorheen niet konden doorgaan vanwege een te klein aantal deelnemers of een te lange reistijd. Leren kan bij Computrain nu anywhere en anytime.”

IPMA-NL

Over Computrain

Computrain is de IT-opleider die jou kan helpen om de juiste stappen te zetten in jouw ontwikkeling binnen je loopbaan.

Onze studieadviseurs staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en mee te denken over een studiekeuze die bij jou past.

www.computrain.nl

info@computrain.nl

030 – 2 348 500

IPMA-NL

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?