Annemarijn Schoon werkt sinds twee jaar bij de Brocacef Groep waar onder meer de farmaceutische groothandel Brocacef en apotheekketen BENU onderdeel van zijn. Annemarijn startte als projectmanager, maar sinds mei van dit jaar vervult zij de rol van Business Innovatie Manager.Het project waarop Annemarijn IPMA-C gecertificeerd is, deed zij voor Brocacef Zorglogistiek.

De achtergrond van het project was de invoering van een Europese richtlijn die als doel heeft om te verhinderen dat vervalste geneesmiddelen in de legale distributieketen komen en dus uiteindelijk bij de patiënt belanden. Deze richtlijn staat bekend onder de afkorting FMD.

Het doel van het project was om klanten van Brocacef Zorglogistiek, zoals ziekenhuizen, te ontzorgen in het voldoen aan de nieuwe FMD-wetgeving die in februari van 2019 is ingegaan. Deze wetgeving resulteerde in extra handelingen, omdat ieder doosje apart moet worden gescand en afgemeld. Brocacef zag hierin een interessante commerciële kans.

Annemarijn Schoon is een projectmanager die opdrachtgevers ontzorgt, maar tegelijkertijd wel verantwoordelijk houdt voor het projectresultaat. Zij doet dit door open en transparant te zijn over wat er speelt in het project en mogelijke problemen steeds weer te presenteren in oplossingsscenario’s met bijbehorende gevolgen.

Verder probeert Annemarijn haar projectteam uit te dagen om te komen met realistische planningen. Een stuurgroep wil altijd sneller dan wellicht mogelijk is, maar Annemarijn ziet het als haar taak bij het team op te halen wat echt haalbaar is en de stuurgroep hiervan te overtuigen. “De volgende uitdaging”, schrijft ze, “is om dit samen waar te maken!”

Annemarijn merkt in de praktijk dat een hybride aanpak in projecten goed werkt om resultaat te halen. Zij combineert aspecten uit zowel de watervalmethode als bijvoorbeeld agile werken. Annemarijn Schoon vindt het vooral belangrijk dat de projectorganisatie één beeld heeft van de aanpak; hier besteedt zij extra aandacht aan.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?