IPMA-NL Young Projectmanager van het jaar Award 2018

De IPMA-NL Young Projectmanager van het jaar Award wordt jaarlijks uitgereikt om erkenning en motivatie te geven aan jonge projectmanagers en hun prestaties vroeg in hun carrière. De genomineerden hebben onschatbare prestaties geleverd voor zowel hun vakgebied als voor de organisaties waarvoor zij werkzaam zijn en ze zijn op weg om belangrijke en invloedrijke projectleiders te worden. Ze hebben zichzelf bewezen door middel van het uitgebreide IPMA 4-L-C certificeringsproces, gebaseerd op de IPMA competentiebaseline (ICB) voor projectmanagers.

De jury van de IPMA-NL Young Projectmanager van het jaar Award 2018 bestond uit:

  • Prof. Dr. Hans L.M. Bakker, TU Delft, juryvoorzitter
  • Ir. Clemens Bon, Oppidum, jurylid
  • Drs. Robert Knoop, ING, jurylid

Gouden prijswinnaar: Patrick Walpot, IHC Systems B.V., “Verlenging Hopperzuiger Minerva”

Door de verlenging van de hopperzuiger Minerva moesten in de infrastructuur van het schip alle datacommunicatiekabels worden verlengd en software worden aangepast, terwijl veel verschillende partijen vrijwel gelijktijdig aan de verlenging werkten.

Het juryoordeel: 

“We waarderen de creatieve aanpak waarmee Patrick is omgegaan met de bijzonder dynamische omgeving. Bij de intake bleek dat de verwachtingen van het project nogal uiteenlopend waren en hij heeft een doorslaggevende rol gespeeld om te komen tot een geaccepteerd en realistisch projectplan. Daarna hield hij de voortgang van het project strak bij, informeerde hij de stakeholders adequaat en loste hij problemen die tijdens het project opdoemden creatief, slim en professioneel op.”

Zilveren prijswinnaar: Ruud Rijkers, Marel Poultry (Plukon Food Group), “Ombouw panklaarafdeling en nieuwbouwkoeling Duc Chailley”

Plukon Food Group had in Frankrijk een aantal in bedrijf zijnde slachterijen overgenomen, waaronder een slachterij in Chailley. Dit project met Marel Poultry omvatte een nieuwe panklaar-lijn en een in-lijnkoeling voor de slachterij Chailley, om hiermee de kwaliteit en opbrengst van de output te verhogen en een basis leggen voor toekomstige capaciteitsuitbreiding.

Het juryoordeel: 

“De jury waardeert de manier waarop Ruud omging met de korte doorlooptijd van dit omvangrijke project waarin Nederlandse en Franse afnemers en (onder)aannemers, samenwerkten met elk hun eigen belangen en culturele achtergronden. Hij had daarbij een proactieve houding met veel aandacht voor de planning, de voortgang en de risico’s en hij zorgde voor een bijzonder heldere afstemming van de wijzigingsverzoeken. Ruud was ook verantwoordelijk voor de inbedrijfstelling, waarmee hij de productie van de lijn zelf garandeerde. Door gefaseerde opleveringen en tussentijdse evaluaties zorgde hij ervoor dat de oplevering van het project succesvol verliep.”

Foto door: Ad Vereijken, Foto ID©

Bronzen prijswinnaar: Sanne Smid, Friesland Campina, “FRN 0.8 – Wide Area Network”

Het project FRN-0.8 is de tweede fase van het Future Ready Netwerk-programma en het doel van het FRN 0.8-project is het doorvoeren van de WAN-implementatie op wereldwijd 109 locaties binnen  gestelde succescriteria.

Het juryoordeel: 

“De jury waardeert dat Sanne er eerst voor gezorgd heeft dat het project goed uit de startblokken kon komen, voordat het project daadwerkelijk startte. Zij heeft daarna uitstekende communicatielijnen opgezet met de 109 locaties wereldwijd en heeft, gezien het risicovolle karakter, eerst een pilot uitgevoerd met 5 locaties. Op basis van de leerpunten uit de pilot zijn vervolgens de andere locaties succesvol geïmplementeerd.”

Meer weten?

IPMA Nederland staat voor betere projecten voor een betere wereld. Met het uitreiken van de IPMA-NL Awards onderschrijft IPMA het belang daarvan. Wil je meer weten over de awards?

Gepubliceerd in Awards,IPMA Nieuws
0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account