Een goed onderbouwde begroting kan je project maken of breken.

Met enige regelmaat duiken ze weer op: de berichten over weer een enorme budgetoverschrijding van een IT-project. De teneur is vaak dat IT-projecten gewoon niet in de hand te houden zijn en dat budgetoverschrijding iets is wat schijnbaar hoort in de IT. Een belangrijke oorzaak die vaak over het hoofd wordt gezien is de begroting. Veel projecten met een “budgetoverschrijding” hadden gewoon nooit uitgevoerd kunnen worden binnen de oorspronkelijke begroting, bewust of onbewust. Een slechte begroting heeft een grote impact op de projectuitvoering, waar niet tegenop te managen valt. Dit geldt niet alleen voor de IT.

In deze sessie ga ik in op het belang van een professionele begroting op het projectsucces en welke competenties er nodig zijn voor zo’n begroting. Begroten ontbreekt in het rijtje vakcompetenties van de IPMA en ik wil graag samen met het publiek verkennen wat dat betekent voor het vak van projectmanager. Hoewel mijn voorbeelden vooral uit de IT komen is deze sessie ook interessant voor mensen die niet binnen de IT werkzaam zijn, omdat de meeste begrotingsprincipes niet specifiek zijn voor de IT.

Zie hier al je favorieten.

Frank Vogelezang houdt zich al sinds 1999 bezig met het begroten en inzichtelijk maken van IT-projecten. Met zijn inzichten heeft hij wereldwijd al vele tientallen organisaties geholpen in zowel de private als de publieke sector met het onderbouwd begroten van en beslissen over IT diensten, projecten en transformaties. Sinds 2017 doet hij dit vanuit het onafhankelijk adviesbureau IDC Metri.Deze sessie ondersteunt  je competentieontwikkeling voor:

   
Uit: Individual Competence Baseline

Duur sessie:

Deze sessie duurt 45 minuten.

Deze sessie wordt het best getypeerd als:

Voertaal in de sessie

Nederlands.

Wanneer en Waar:

Dat vind je in het tijdschema.


IPMA nieuwsbrief
IPMA-NL lidmaatschap

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?