Bert-Jan Klaren werkt sinds 2009 als projectmanager bij de Hanzehogeschool in Groningen. Het integratieplatform, dat ervoor zorgt dat verschillende diensten gebruik kunnen maken van dezelfde data, was sterk verouderd. Nieuwe diensten konden hierdoor alleen met grote inspanning in gebruik worden genomen en het werd steeds moeilijker om adequaat te reageren op wijzigingen in bestaande systemen. Eerdere pogingen om het integratieplatform te vervangen waren mislukt.

Bert-Jan realiseerde een modern systeem dat niet alleen alle vitale functies van het oude systeem overnam, maar ook een nieuw studentinformatiesysteem én een nieuw personeelssysteem ontsloot.

In zijn laatste projecten heeft Bert-Jan veranderingen tot stand gebracht die rechtstreeks ingrijpen op onderwijsuitvoeringsprocessen, specifiek door deze processen te digitaliseren. Dit heeft tastbare innovaties opgeleverd voor studenten en docenten. Daarnaast hebben deze veranderingen een forse bijdrage geleverd aan oplossingen die nodig zijn om de COVID-19 crisis beter te doorstaan. Dankzij  eerdere projectresultaten konden onderwijsactiviteiten in tijden van lockdown blijven doorgaan. 

Bert-Jan Klaren legt complexe onderwerpen graag uit aan de hand van eenvoudige alledaagse voorbeelden. Zo kan er effectiever gediscussieerd worden over de essentie van het probleem, zonder dat deze vertroebeld raakt door de complexiteit. Hierdoor spreken betrokkenen dezelfde taal en wordt het eenvoudiger om draagvlak te verkrijgen voor de gewenste veranderingen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?