Beslissen is topsport: Reflecteer met ons over wanneer beslissen goed en slecht gaat

Projectmanagement gaat voor een groot deel over het maken van moeilijke beslissingen. Beslissingen die vaak leiden tot geslaagde projecten en concurrentievoordelen en helaas ook kunnen leiden tot niet gehaalde ambities en zelfs een verstoorde bedrijfsvoering. Dit onderzoek wil inzicht bieden in het fundamentele verschil tussen beide soorten uitkomsten en diens oorzaken. Daarbij hebben wij de hypothese dat de projectmanager in feite een oneerlijke strijd voert. Menselijke inschattingsfouten, sterke voorkeuren en blinde vlekken komen vanuit ons dagelijks leven het projectmanagement binnen. Die leiden daar soms tot suboptimale of zelfs foute beslissingen. Fouten die mogelijk te voorkomen zijn.

Inmiddels hebben we verschillende projecten uit het verleden bestudeerd en de hypotheses verder kunnen uitwerken. Tevens hebben we een experiment gehouden om de impact van veelgemaakte fouten te bestuderen en een mogelijke remedie getest. Nu mist het laatste, maar elementaire stuk van de puzzel, namelijk de koppeling met de praktijk en een stuk reflectie. Bovendien mist in de wetenschappelijke literatuur veelal een stuk oplossingsgerichtheid en vertaling naar de Nederlandse context. Dit willen wij bieden. Wij willen daarom graag meer van jou, de Nederlandse projectmanager, weten. Specifiek willen wij met je praten over projecten die je hebt gedaan. Onze interesse is tweevoudig. Enerzijds zijn wij benieuwd waar en wanneer je tegen goede en slechte beslissingen aanliep en hoe je daar mee omging. Anderzijds willen wij graag weten wat je daarvan geleerd hebt en hoe je blijft leren van je huidige en toekomstige projecten.

Wil jij met ons reflecteren over je projecten en het maken van projectmanagement beslissingen? De wetenschappelijke kennis verrijken en helpen toekomstige fouten vermijden? Dan gaan wij graag met jou in gesprek. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur en kan natuurlijk, in deze tijden van corona, op afstand. Je deelname is uiteraard anoniem. Schrijf je in door een reactie te sturen naar j.e.vangend@student.utwente.nl.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?