Inschrijving onderzoek ethiek in projectmanagement: we hebben jou nodig!

Welke rol spelen managers in het bevorderen van ethisch gedrag in hun projecten? Welke organisatorische factoren dragen in meer of mindere mate bij tot ethisch gedrag van project managers en teamleden? Hoe vaak zijn ethische kwesties onderwerp van discussie binnen projecten? En beïnvloedt ethisch gedrag van projectmanagers ethisch gedrag van hun teamleden? En welke organisatiefactoren beïnvloeden ethisch gedrag binnen projectteams nog meer?

Om deze vragen te beantwoorden is het van belang dat jij deelneemt aan dit belangwekkend onderzoek naar ethisch leiderschap binnen projecten! In Nederland is dit het eerste onderzoek naar integriteit in projectmanagement wordt uitgevoerd. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam werken hierin samen met IPMA-NL.

Het onderzoek
Voor het doen van praktisch bruikbare aanbevelingen is het noodzakelijk dat er gedegen onderzoek wordt gedaan met behulp van cutting-edge methoden en technieken. Voor het onderzoek hebben we de participatie nodig van projectteams (minimaal een projectmanager en twee teamleden). We vragen elk teamlid een korte vragenlijst in te vullen (dit duurt ongeveer 10 minuten).

Hoe werkt het?
Om deel te nemen, kun je jezelf registreren met jouw eigen e-mailadres. De aanmeldlink vindt je onderaan de pagina. Het onderzoeksteam van de Universiteit van Amsterdam neemt dan contact met je op en informeert je verder over de vragenlijst.

Vertrouwelijkheid staat voorop!
Alle data worden strikt vertrouwelijk behandeld. IPMA heeft geen toegang tot de ruwe data van deze studie en de resultaten worden alleen op een geaggregeerd niveau geanalyseerd en kunnen nooit herleid worden tot een individu of de organisatie waarvoor zij werken.

Wat heeft u hieraan?
Wanneer jij of jouw organisatie deelneemt aan deze studie delen wij uiteraard de resultaten met je. Mogelijkheden om verder onderzoek te doen, door bijvoorbeeld een bezoek aan jouw organisatie en het opzetten van focusgroepen en interviews behoren tot de mogelijkheden bij deelname aan het baseline onderzoek. Dit is voor jou en ons een uitgelezen kans om meer te weten te komen over ethisch leiderschap binnen projecten.

We doen daarom een klemmend beroep op jou en danken je bij voorbaat zeer voor de medewerking namens zowel de projectmanagement community als de wetenschappelijke community!

 Inschrijven voor deelname kan hier.

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?