Tijdens het IPMA Jaarcongres op 1 november hebben we met een aantal leden een discussie gehad over het idee om goede doelen projecten te helpen. Ariane Moussault presenteerde daar het model dat IPMA internationaal aan het ontwikkelen is: Coaching for Development (C4D).
Wat? Ervaren projectleiders delen hun kennis en ervaring met projecten die een goed doel nastreven.
Hoe? Door projecten met een goed doel als vrijwilliger te coachen.
Waarom? Effectiviteit van deze projecten te vergroten en zo een bijdrage te leveren aan de maatschappij.
Uitgangspunt is dat we alleen projecten coachen die zelf niet voor een coach kunnen betalen. De grote organisaties zoals Rode Kruis en dergelijke vallen daarmee grotendeels af. We willen immers niet concurreren met onze collega’s.
Het idee staat nog in de kinderschoenen en we gaan met een klein team kijken hoe we hier verder handen en voeten aan kunnen geven. De komende tijd zullen we beginnen met het opstellen van een pagina op de www.ipma.nl waar de beschikbare informatie op staat en waar we ideeën kunnen uitwisselen.
Meer informatie hierover volgt. Ter inspiratie kun je natuurlijk altijd al even op de internationale IPMA site kijken: www.ipma.world/society/coaching-for-development. Maar dan ook puur ter inspiratie, want we kunnen het in Nederland natuurlijk zo inrichten zoals we dat zelf willen.
Mocht je interesse hebben om hierover mee te denken, dan ben je meer dan welkom. Stuur een mailtje naar ariane@moussault.com.
0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?