Community Agility in Projecten

Doelstelling

Agile is een conceptueel raamwerk met daarbinnen een aantal methodieken, zoals business agility, XP, Scrum Devops en (proces)optimalisatie onder de noemer Lean. Agile maakt momenteel met name in de IT-industrie een stormachtige groei door. De IPMA-Community of Practice ‘Agility in Projecten’ heeft als doel een bredere gemeenschap van IPMA-leden en overige belangstellenden te vormen voor het introduceren, toepassen en volwassen maken van agile in projectmanagement. De leden houden zich dan ook bezig met het onderzoeken, verbreden, toepassen en promoten van het agile gedachtengoed en beperken zich niet tot de IT-industrie.

Werkwijze

We onderzoeken, bespreken en delen concrete voorbeelden binnen het agile thema. Hierbij verliezen we de individuele doelen van de leden (verdieping en op een inspirerende manier bezig zijn met het vakgebied) niet uit het oog. Onze meetings worden altijd op interactief wijze georganiseerd en vinden plaats op wisselende locaties.

Lean methodieken

Een ander belangrijk deel is de theorie achter Leanmethodieken in het juiste kader te plaatsen. De methoden zijn niet hetzelfde, maar kunnen elkaar prima aanvullen en versterken. Noodzakelijke randvoorwaarden en kritische succesfactoren komen in deze groep dan ook aan de orde. Denk hierbij aan business agility, bridge development, het inrichten van zelfsturende teams met voldoende mandaat, betrokkenheid van opdrachtgevers en het benoemen van product owners.

Sluit je aan!

Deelname aan de Community of het bijwonen van bijeenkomsten staat open voor alle IPMA-leden en andere personen die geïnteresseerd zijn in agile. Deelnemers kunnen voor de bijeenkomsten hun casus voorleggen.

Neem contact op!

Bekijk onze bijeenkomsten!

Agility in Projecten Bijeenkomsten

Het laatste nieuws

Business agility volgens John Hermarij

Wendbaarheid is altijd op de ander gericht We zeggen dat de wereld om ons heen snel verandert en dat we als individu, maar ook als organisatie wendbaar moeten zijn. Inmiddels hebben we deze eigenschap ‘agility’ genoemd en op een paar oude dinosauriërs in de projectmanagementwereld na is iedereen er wel van overtuigd dat je er niet meer omheen kunt. Als [...]

Agile and Sustainability – door Joris Martens

Agile is een fundament voor teams om beslissingen te nemen. In een wereld van onzekerheden geeft Agile houvast – het helpt om keuzes in een kader te plaatsen zodat je snel met elkaar kunt bepalen wat je gaat doen. Dat is het verschil met projectmanagement, Agile is een mindset en biedt een kader in deze snel veranderende samenleving, projectmanagement levert [...]

Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?