Community Agility in Projecten

AanmeldenNieuws

Doelstelling

Agile is een conceptueel raamwerk met daarbinnen een aantal methodieken, zoals business agility, XP, Scrum Devops en (proces)optimalisatie onder de noemer Lean. Agile maakt momenteel met name in de IT-industrie een stormachtige groei door. De IPMA-Community of Practice ‘Agility in Projecten’ heeft als doel een bredere gemeenschap van IPMA-leden en overige belangstellenden te vormen voor het introduceren, toepassen en volwassen maken van agile in projectmanagement. De leden houden zich dan ook bezig met het onderzoeken, verbreden, toepassen en promoten van het agile gedachtengoed en beperken zich niet tot de IT-industrie.

Agile

Werkwijze

We onderzoeken, bespreken en delen concrete voorbeelden binnen het agile thema. Hierbij verliezen we de individuele doelen van de leden (verdieping en op een inspirerende manier bezig zijn met het vakgebied) niet uit het oog. Onze meetings worden altijd op interactief wijze georganiseerd en vinden plaats op wisselende locaties.

Lean methodieken

Een ander belangrijk deel is de theorie achter Leanmethodieken in het juiste kader te plaatsen. De methoden zijn niet hetzelfde, maar kunnen elkaar prima aanvullen en versterken. Noodzakelijke randvoorwaarden en kritische succesfactoren komen in deze groep dan ook aan de orde. Denk hierbij aan business agility, bridge development, het inrichten van zelfsturende teams met voldoende mandaat, betrokkenheid van opdrachtgevers en het benoemen van product owners.

Sluit je aan!

Deelname aan de Community of het bijwonen van bijeenkomsten staat open voor alle IPMA-leden en andere personen die geïnteresseerd zijn in agile. Uiteraard vragen we aan geïnteresseerden om hun casus voor te leggen.

Bij interesse kun je contact opnemen met: secretariaat@ipma.nl

Neem contact op!

Het laatste nieuws

Onze partners:

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

©2019 IPMA Nederland platform projectmanagement

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account