Community IPMA-B

Doelstelling

Binnen IPMA-Nederland is een community voor IPMA-B gecertificeerde projectmanagers opgezet. Doel van dit expertise netwerk:

  • senior expertise op gebied van projectmanagement bundelen met onderliggende gedachte de realisatie van de IPMA-NL missie namelijk Betere Projecten voor een Betere Wereld.
  • kennis en ervaringsuitwisseling
  • second opinions geven bij bedrijfscasuïstiek.
  • bedrijfsleven helpen betere projecten te realiseren

Plan-B ontwikkelt het netwerk middels intervisie avonden. Plan-B is een maatschap van IPMA-B gecertificeerden. Begin 2015 is het initiatief gestart. Inmiddels zijn er meer dan een 30-tal senior projectleiders (voornamelijk IPMA-B gecertificeerden) actief binnen dit netwerk.

Wat doet het netwerk?

Het netwerk biedt deelnemers de mogelijkheid met elkaar te sparren, collegiale adviezen te geven, meningen en zienswijzen te delen. Er ontstaan bedrijfsbezoeken op gebied van Agile werken, project assessments, en andere relevante zaken.

Bedrijfsbezoeken worden onderling afgesproken. De intervisie avonden worden georganiseerd onder begeleiding van een professionele moderator in groepen van ongeveer 6 tot 8 deelnemers.
De casus wordt door een lid ingediend en met de moderator voorbereid. Leden geven adviezen en de avond wordt met een plan van aanpak door de indiener afgesloten. Op de volgende bijeenkomst worden de resultaten van de aanpak besproken.

Al snel na de start van de IPMA-B netwerkgroep bleek dat er binnen Nederland een sterke behoefte is aan kennisuitwisseling.
In eerste instantie was het netwerk opgezet voor en door IPMA-B gecertificeerden, maar inmiddels is de groep uitgebreid met senior projectmanagers, (interim) directeuren en senior organisatieadviseurs. Professionals die als gemeenschappelijke noemer hebben dat ze complexe projecten in multidisciplinaire omgevingen kunnen realiseren en professionals die op IPMA-B niveau presteren. Tijdens de intake wordt hier ook op getoetst.

Leren van elkaar:

Naast intervisie bestaat er de mogelijkheid om in kortlopende trajecten, bij (concullega) bedrijven second opinions te geven over MT issues of bedrijfsstrategie. Na het doen van een casestudie is er vaak een bedrijfsbezoek.

Het geven van second opinions kan zijn op het gebied van grootschalige ICT operaties (bij overheden) maar ook kleinschaliger bij het valideren van een bedrijfsstrategie. Rapportage vindt plaats door middel van het aanreiken van analyse resultaten, conclusies en aanbevelingen. Het geeft de deelnemers de mogelijkheid in de bedrijfskeuken van anderen te kijken. Daarnaast geeft het bedrijven en overheidsorganisaties de mogelijkheid om in korte doorlooptijd tegen geringe kosten een second opinion van doorgewinterde projectmanagers te verkrijgen.
Ook worden er project assessments georganiseerd en worden bedrijven geholpen met bijvoorbeeld de inrichting van een projectorganisatie.

Al deze activiteiten vinden plaats in het kader van verbetering van het vakgebied en in het streven naar Betere Projecten binnen Nederland.

Meedoen?

Wil jij als professional meedoen aan de intervisie-bijeenkomsten, je netwerk verbreden en/of je expertise verrijken met gelijkgestemden? Sluit je dan aan bij ons netwerk. Je kan contact opnemen via: secretariaat@ipma.nl

Neem contact op!

Bekijk onze bijeenkomsten!

Bijeenkomsten IPMA B

Het laatste nieuws

Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?