Coachen voor een goed doel

Wat is Coachen voor een goed doel?

De leden van IPMA willen organisaties met goede doelen helpen met het opzetten en uitvoeren van hun projecten. Het is een nieuw initiatief, dat nog in oprichting is. We maken gebruik van de ervaring van IPMA Global, waar dit initiatief al enige tijd loopt.

Waarom Coachen voor een goed doel?

IPMA zet zich in voor betere projecten voor een betere wereld. Onderzoek toont aan dat maar een klein deel van goede doelen projecten het gewenste effect bereikt, ondanks de goede wil en het enthousiasme van vrijwilligers en projectteams.  De belangrijkste uitdagingen liggen in projectmanagement gerelateerde onderwerpen zoals planning, stakeholder management, voortgangsbewaking, besluitvorming en inkoop.

Hoe werkt Coachen voor een goed doel?

IPMA biedt met Coachen voor een goed doel ervaren projectleiders de mogelijkheid, middels coaching, de effectiviteit van projecten met een goed doel te vergroten. De projectleider krijgt hiervoor geen vergoeding, het is vrijwilligerswerk.

Projecten met een goed doel gezocht

We zoeken projecten die een goed doel nastreven en het zich financieel niet kunnen permitteren om zelf een projectmanagement coach in te huren. Met een goed doel refereren we aan doelen die op enige manier gerelateerd zijn aan de Sustainable Development doelen  van de United Nations. Weet jij een project bij jou in de regio, dat jou een warm hart toedraagt? Help ons projecten te vinden en help ons IPMA vindbaar te maken voor projecten met een goed doel. Onze voorkeur gaat uit naar lokale projecten in Nederland, maar mocht je een mooi project iets verder weg weten, dan kunnen we altijd een oplossing bedenken, hoe daarmee om te gaan. Eventueel kan dat dan in samenwerking met de internationale vestiging van IPMA worden georganiseerd.

Projectleiders gezocht

We zoeken projectleiders die aantoonbare projectmanagement competenties hebben. Het is niet nodig om IPMA gecertificeerd te zijn, hoewel dat wel een voordeel kan zijn. Coachen is iets anders dan projecten leiden. Ervaring met het coachen van projectleiders of -teams is welkom. We overwegen om hier een trainingsmodule voor te ontwikkelen, maar dat is een idee voor een later stadium. Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

UN goals

Help jij ons verder?

We zoeken projectleiders en projecten die te maken hebben met het goede doel. Kun jij ons verder helpen? Neem dan contact op via onderstaande knop en vermeld in de onderwerpregel “Coachen voor een goed doel”.

Aanmelden voor coachen voor een goed doel?

Ben jij geïnteresseerd om deel te nemen aan coachen voor een goed doel? Meld je aan via het aanmeldformulier.

Onze Partners

©2020 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account