IPMA Certificering

Over IPMA Certificering

Een IPMA certificering behaal je niet zomaar. Een dergelijke certificering is veel waard en de projectmanager, programmamanager, portfoliomanager en PMO-er die zich wil certificeren moet daarom ook kunnen bewijzen over de gevraagde competenties en ervaringen te beschikken. Het doel van IPMA Certificering Nederland is om het certificeringstraject zo overzichtelijk mogelijk te houden. Daarom komt de kandidaat na inschrijving meteen in ons Learning Management Systeem terecht. Hier vindt het contact met de assessoren plaats en kunnen alle benodigde documenten voor de certificering geüpload worden. De kandidaat heeft in één overzicht de acties die hij nog dient te ondernemen en de bijbehorende deadlines.

Onafhankelijke examinering

Vanaf 1 januari 2015 is IPMA Certificering Nederland het certificeringsorgaan van de vereniging IPMA Nederland. Opleiden en examineren gebeurt gescheiden om de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid volledig te garanderen. Als je geïnteresseerd bent in een opleiding die op IPMA-certificering is gericht, kun je op onze IPMA-NL website een overzicht vinden van projectmanagementopleidingen én de slagingspercentages per opleidingsinstituut.

Voor de examens geldt:

  • IPMA Certificering ontwikkelt en organiseert de examens strikt gescheiden van de vereniging.
  • We werken onafhankelijk van opleidingen en projectmanagementmethodes.
  • Examinering gebeurt door professionele assessoren.
  • De kandidaat wordt beoordeeld op technische competenties én op contextuele en gedragscompetenties.
  • Gericht op persoonlijke en professionele loopbaanontwikkeling.

IPMA International

IPMA staat voor “International Project Management Association”. Dit is de overkoepelende organisatie van nationale platformen voor Project Management. IPMA kent verenigingen in 70 landen en heeft meer dan 50.000 leden. IPMA heeft de “International Competence Baseline” ontwikkeld waarin staat beschreven waaraan een projectmanager, programmamanager, portfoliomanager en PMO-er moet voldoen, onderverdeeld in vier niveaus. Deze organisatie stelt de eisen voor de IPMA-certificeringen.

Benieuwd naar de gecertificeerde projectmanagers van Nederland? Deze informatie vind je in de Database of Certified Professionals van IPMA International. De informatie wordt maandelijks geupdated.

Certificering

Wanneer je lid wordt van IPMA-NL heb je recht op ledenkorting als je je door IPMA wilt laten certificeren. IPMA-NL biedt verschillende soorten lidmaatschappen aan, zowel voor individuen als voor bedrijven en organisaties.

certificering-wit

Beroepscommissie certificering

Wil je een beroep doen op uitslagen van theorie-examen, assessment of her-certificering? Op Nederlands grondgebied kunnen klachten worden ingediend. Hiervoor is een beroepscommissie certificering in het leven geroepen.

leden

Onze partners:

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account