Project Excellence

Excellente projecten moeten uitstekende prestaties laten zien op het gebied van alle projectmanagementaspecten, waaronder het managen van mensen, doelen, processen, middelen en resultaten. Resultaten worden alleen gecrediteerd voor zover zij een gevolg zijn van leiderschap en management processen.

Bij excellente projecten worden de benaderingen en methodes van projectmanagement op professionele en innovatieve manieren toegepast, reflecterend op hun eigen aanpak, methodes en resultaten om er van te leren en maatregelen te treffen die nodig zijn om te verbeteren.

Het concept van Project Excellence bevordert het gebruik van onderzoek, experimenten en andere middelen die op een innovatieve manier manier gebruikt worden bij het managen van een project. De focus ligt echter op het succesvol beheren van het werkelijke project en de resultaten daarvan.

De assessoren

Ieder project wordt beoordeeld door een team van assessoren die het assessmentproces conform de internationale kwaliteitsnorm van IPMA uitvoeren. Deze teams stellen wij samen vanuit ons netwerk van mensen die ruime ervaring hebben met assessments en met projecten en projectmanagement in verschillende omgevingen. Assessoren worden in twee dagen opgeleid in het model en in het proces. Deze trainingen vinden jaarlijks plaats.

Indien je geïnteresseerd bent om assessor te worden voor de Project Excellence Award, dan kun je contact opnemen met secretariaat@ipma.nl.

Het model

IPMA’s (internationale) Project Excellence Award is wereldwijd erkend. Het is een benchmarking tool, gebaseerd op het IPMA Project Excellence model, om projectmanagement te verbeteren en projectresultaten te evalueren. Bekijk hiernaast het Project Excellence Model.

Het proces

Met name het assessmentproces is een waardevolle ervaring voor de deelnemers, met name op het gebied van zelfreflectie, leren en persoonlijke ontwikkeling.

Het IPMA-NL Project Excellence Adviesrapport

Het projectrapport dient als beschrijving van jouw project aan de hand van de in het PE-model beschreven criteria voor projectmanagement en projectresultaten.

Een projectrapport varieert van ca. 25-35 pagina’s afhankelijk van de complexiteit van jouw project. De hoeveelheid werk die gaat zitten in het schrijven van het projectrapport is afhankelijk van de al aanwezige projectdocumentatie en –evaluatie over en van je project. Optioneel kan één van jouw projectteamleden voor het schrijven van het projectrapport gratis deelnemen aan een IPMA-NL PE Award assessor training om inzicht te krijgen in de criteria van het PE model. De deelnemers worden op deze manier op dezelfde wijze getraind als de assessoren! Naast het feit dat je je op deze wijze optimaal kunt voorbereiden, krijg j toegang tot dit internationaal gebruikte en waardevolle model, dus ook de kans om dit assessment zelf op andere projecten toe te passen.

Deelnemen aan de Project Excellence Awards?

Wil jij ook dat jouw projectteam behoort tot de beste en wilt u dat iedereen dit ziet? Of wil je misschien weten hoe jij en je projectteam hoe het nog beter kan? Neem dan deel aan de Project Excellence Awards!

leden

Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?