IPMA Connect is de Contact- en Contentbron van IPMA-NL en het vakgebied. We zien IPMA Connect als de motor voor  het identificeren, creëren en uitdragen van relevante content voor vakgenoten en IPMA-leden. Aan de ene kant identificeert de groep relevante onderwerpen waarover we content maken, aan de andere kant genereren ze die content, zowel vanuit zichzelf als via hun netwerk. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat de thema’s van de nieuwsbrieven door hen worden aangeleverd en dat ze helpen bij de totstandkoming van de inhoud van de nieuwsbrieven, in samenwerking met de redactieraad.

De leden van het IPMA Connect team stellen zich graag voor:

Peter van Wijk
Peter van Wijk is een ervaren verandermanager en coach in het opzetten en leiden van grootschalige veranderprogramma's en portfolio's in complexe organisaties. Met een integrale kijk op verandermanagement met betrekking tot mens, proces en techniek. Hij vertaalt strategie naar uitvoerbare programma’s en projecten, door deze op te zetten, te leiden of vastgelopen trajecten weer vlot te trekken. Peter verbindt mensen en stimuleert samenwerking door verschillende opvattingen te overbruggen en belangen op één lijn te brengen met doelen. Senior management en programmamanagement in zakelijke dienstverlening zoals telecom en finance, waarvan laatste 13 jaar bij Aegon. Peter is IPMA-A gecertificeerd. Voorbeelden van programma’s: transitie naar klantgerichtheid (CRM), insourcen contact center, IT-transitie, datamanagement, interne beheersing.
Lex Pepping
Lex Pepping levert resultaten. Dat doet hij door zijn teams maximale vrijheid te geven om te doen waar ze goed in zijn, maar altijd de eindverantwoordelijkheid te behouden. Hij is een zeer ervaren professional (IPMA-A certified Project Director) op het gebied van project- en programmamanagement. Hij was namens Schiphol Group eindverantwoordelijk voor onder meer het Bagage uitbreidingsprogramma 70MB (> 700 mio euro) en de recentelijk voor de Ontwikkeling van Lelystad Airport. Op dit moment is hij Programmamanager Landzijdige Veiligheid op Schiphol, een programma dat door de ontwikkeling en uitvoering van ruim 70 asset- en non-asset projecten een antwoord moet bieden aan de toenemende dreiging van terrorisme. Lex heeft veel ervaring met leiding geven aan teams in projecten waarbij functioneel specificeren, Best Value Procurement, systeemgerichte contractbeheersing en systems engineering een belangrijke rol spelen. Daarnaast is hij assessor namens IPMA, zowel in het beoordelen van internationale projecten (IPMA Global Project Excellence Awards) als in het certificeren van individuele projectmanagers (bij IPMA- certificeringen).
Roderik Pape
Roderik Pape is project- en programmamanager voor overheid, luchtvaart en algemeen. Hij is IPMA-lid sinds 2007 met rollen in de IPMA Snelle Reactiemacht, Agile leadership, lid Plan B platform voor B gecertificeerden, jurylid Project management Championship. Daarnaast is hij lid van Management of change community, lid algemeen bestuur PZO-ZZP namens IPMA en ;id (voorzitter) dagelijks bestuur PZO-ZZP. Vanuit PZO-ZZP is hij lid van de sociaal economische raad (SER). Momenteel werkt Roderik bij UWV/ BKWI in programma in het kader van armoedebestrijding.
Marcel Vilain
Marcel Vilain is voorzitter/marketing & communicatie, Media van IPMA-NL. Verandermanagement zit in het bloed van Marcel en men ziet hem als iemand met oneindige drive, scherpe focus en een mensgerichte aanpak. Hij is IPMA-A gecertificeerd en werkt voor een organisatie die zich volledig richt op het realiseren van succesvolle projecten. Naast het uitvoeren van deze projecten focust hij zich als IPMA-bestuurslid op het verder uitdragen en ontwikkelen van het vakgebied. Eén van zijn speerpunten is het duidelijker positioneren van het vak en de vereniging, zodat de toegevoegde waarde van IPMA voor de leden en alle organisaties en opdrachtgevers duidelijk wordt.
Annet Holtrop
Annet Holtrop werkt al 20 jaar in project- en verandermanagement. Ze heeft ervaring in het leiden van teams in verschillende landen. Na terugkomst in Nederland heeft Annet als Manager Innovatie bij het Nederlands Loodswezen gewerkt. In 2008 ging zij in dienst bij Achmea als programma / senior projectmanager. Het boeien en binden van leden en nieuwe leden door een duidelijker toegevoegde waarde van IPMA, waarbij vernieuwen en verfrissen centraal staat, is een van de speerpunten waar Annet zich op wil focussen.
Paul Hesselman
Paul Hesselman heeft een eigen bedrijf, P3MConsult, in project- programma- portfoliomanagement en consultancy. Hij heeft ruim 30 jaar ervaring in complexe , politiek- en bestuurlijk gevoelige, programma’s en projecten. Paul is al in 1995 op IPMA Level B gecertificeerd. Sinds die tijd is hij ook assessor voor de IPMA Levels C t/m A. Internationaal doet hij, sinds 2011, assessments voor de IPMA Project Excellence Awards, een wereldwijde competitie voor het beste project. In Nederland is hij voorzitter voor deze competitie. Mede vanuit zijn ervaring als assessor, adviseert en begeleidt hij organisaties en individuele projectmanagers in het vakgebied. Zijn passie is het beste uit medewerkers te halen om samen tot een optimaal resultaat te komen. Paul is getrouwd en heeft een zoon en twee dochters. In zijn vrije tijd is hij als official actief in de autosport en met zijn twee dochters en hun paarden, begeleider bij hun dressuur en springwedstrijden.
Sonja van Uden
Sonja van Uden is een geboren en getogen Brabantse ondernemersdochter met een achtergrond in de bouw. Zij traint en adviseert over haar grote passie: projecten. Dit doet zij al zo’n twintig jaar, over de gehele wereld. Het liefst in complexe situaties met fikse uitdagingen. Naast het zelf leiden van projecten, onderzoekt ze ook de impact van projectmanagers op projectsucces. Zij kijkt hierbij naar individuele vaardigheden, projectmethoden en de organisatiecontext. Conclusie: de menselijke factor is een terugkerend element voor succes. In 2019 heeft zij haar eerste boek met bevindingen hierover gepubliceerd: ’The People Factor’. In haar vrije tijd is zij een fervent buitenmens. Naast wandelen en fietsen in Nederland, probeert ze zoveel mogelijk in de bergen te zijn waar zij kampeert, hiket, skiet en vist.
Bart van der Linden
Bart van der Linden is IPMA B en MSP gecertificeerd project- en programmamanager. Hij helpt organisaties met het definiëren en managen van veranderingen, door te luisteren naar stakeholders en hun gezichtspunten te verwerken in een plan. Uiteindelijk moet de aanpak natuurlijk helder zijn en aan iedereen kunnen worden uitgelegd. Hij neemt de regie door veranderingen proactief te managen, zodat het resultaat samen met het team kan worden behaald. De afgelopen 20 jaar heeft hij veel verschillende organisaties begeleid, met name in het domein Risk, Finance en Data Management en zowel ten bate van de gebruikersorganisatie als van IT. Certificering is altijd een onderscheidend element gebleken en hij ondersteunt IPMA dan ook graag door organisaties de relatie tussen succesvolle mensen en succesvolle veranderingen uit te leggen en te laten zien. Bart is getrouwd en vader van twee kinderen.
Peter Aarden
Peter Aarden heeft meer dan 30 jaar ervaring als programma en projectmanager en is in 2010 IPMA B gecertificeerd. Na het oprichten van zijn eigen onderneming - Plan B - in 2012 is Peter nu werkzaam bij het ministerie van BZK als programma- en projectmanager. Hij vindt het belangrijk dat werkervaringen uitgewisseld worden zodat je kan blijven leren en richtte het intervisienetwerk voor IPMA A en B gecertificeerde projectmanagers op. Binnen dit netwerk met nu meer dan 50 leden ondersteunen professionals elkaar in complexe vraagstukken aangaande het vakgebied van project- en programmamanagement .

©2020 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?