Schermafbeelding 2019-07-13 om 20.57.37

Organisatieverandering gaat hand in hand met onzekerheid, chaos en frustratie. Dit is vrijwel niet te voorkomen. Hoe bied je houvast in zo’n context? Hoe kom je tot een succesvol projectresultaat in een onzekere wereld?

Recent nam ik deel aan een yoga-workshop op het strand van Bergen aan Zee. De workshop was gebaseerd op Morning Medicine, het gelijknamige boek van Angélique Heijligers (Wellness-journalist en trendwatcher, woonachtig in L.A.) In een periode van depressie ontwikkelde Heijligers een ritueel dat het de moeite waard maakte om uit bed te komen. Het ochtendritueel hielp haar mentale herstel. Maar het ritueel hielp ook de kwaliteit van de ochtend te zien: een nieuwe, frisse start vol mogelijkheden.

“Rituelen geven houvast en een gevoel van veiligheid en vertrouwen”, zegt Heijligers. Ze helpen om te reflecteren, bewuste acties te ondernemen én focus te houden. Midden in de workshop realiseerde ik mij ineens: is dit niet precies wat we proberen te bereiken in projecten? Of we die nu agile aanpakken of niet?

Auteur: Angela Barendregt MSc

Meer lezen?

Benieuwd naar het volledige artikel? Lees verder in de digitale Projectie. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?