We leven in een dynamische maatschappij met genoeg uitdagingen. We hebben met elkaar een overeenkomst, we willen graag een gelukkig leven. Hoe plezierig, zinvol en betrokken is jouw leven? Wat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe gebruik je die? Sta eens stil wat echt belangrijk voor je is en vraag jezelf af of je daarnaar leeft.

Door kleine veranderingen in je leven kun je een groot verschil maken.

Er is slechts één reden om iets te veranderen in je leven: omdat het niet langer een uitdrukking is van wie je wenst te zijn. Het weerspiegelt je niet. Het is niet datgene wat jij diep van binnen wilt zijn. Ben je succesvol jezelf zijn in relaties, in je werk, bij je familie? Neem jij tijd om te investeren in jezelf?

Je kan veel meer uit je leven halen en van betekenis zijn door succesvol jezelf te zijn. Voor mij is succesvol jezelf zijn: zelfacceptatie, mijn talenten optimaal benutten, blijven ontwikkelen, veel lachen, verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen gedrag, fysieke en mentale fitheid en van betekenis zijn in de huidige maatschappij. Wat is succesvol jezelf zijn voor jou?

Succesvol jezelf zijn kun je leren.

Er zijn vast momenten dat je niet succesvol jezelf bent en je het wel zou willen. Hoe kun je dat veranderen, want wellicht heb je dit niet op school geleerd. Het was namelijk geen vak waar je cijfers voor kon halen. Bewustwording, actie en zelfreflectie zijn de sleutelwoorden.

Waarom wil je het leren?

Het belangrijkste in jouw leven is kennis over jezelf. Naast alle digitale ontwikkelingen, blijft er een ding bestaan en dat is het contact tussen mensen.

Door zelfkennis krijg je ook kennis over anderen, want hoe zelfbewuster je bent, hoe beter je je in een ander kunt verplaatsen. Je bouwt betere relaties op met jezelf en met anderen. Alles wat er in je buitenwereld gebeurt, ervaar je van binnen en begint van binnen. Je innerlijke wereld bepaalt de buitenwereld. Niet andersom! Hoe meer harmonie er is in je innerlijke wereld, hoe harmonieuzer je buitenwereld. Jouw ervaring van de wereld is een afspiegeling van jezelf. De basis van jouw leven, dat ben jij zelf. Jij bepaalt hoe succesvol jouw leven is. Het gaat over een andere manier van kijken, denken en doen. Door je bewust te worden van je eigen onbewuste gedachten, krijg je inzicht in je eigen gedrag en de impact daarvan. Vanuit succesvol jezelf zijn maak je keuzes die beter bij jou passen. Dan maak je keuzes uit vrijheid en niet uit angst, schaamte of schuldgevoel.

Neem de volgende vragen voor de eerste stap in overweging:

  • Wanneer doe jij iets wat jij niet wilt?
  • Wanneer wil je iets en doe je het niet?
  • In welke situatie wil je nu succesvoller jezelf zijn?

De kracht van succesvol jezelf zijn is dat je een plezierig, zinvol en betrokken leven leidt. Succesvol jezelf zijn is het mooiste wat je jezelf en de wereld kunt geven. Gun jezelf om de kracht van succesvol jezelf zijn te ontdekken.

Meer inspiratie opdoen? Kom naar het IPMA Jaarcongres op 2 november!

De veranderende wereld vereist een andere rol voor projectmanagers. Maar hoe anders en hoe doe je dat? Hoe ben je in staat om in een complexe dynamische omgeving richting te geven en aandacht te houden voor de mensen in je team. Hoe maak jij als projectmanager het verschil? Wat gebeurt er met ons brein in tijden van verandering? Hélène Oosterhuis geeft antwoord op deze en andere vragen tijdens het IPMA Jaarcongres op 2 november.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?