Vraag jij je af welke boeken je mee kunt nemen op reis deze zomer? Petra deelt haar tips met je! Als onderdeel van de ‘boekrecensenten’ van IPMA leest Petra aardig wat boeken. Ze heeft twee boeken gekozen die een fijne, leesbare flow hebben en tegelijkertijd ook waarde toevoegen voor jouw als professional. Veel leesplezier!


Pleidooi voor nieuwsgierigheid op het werk
Stefaan van Hooydonk

Van Hooydonk is van mening dat niet alleen mensen, maar ook teams en organisaties er voordeel bij hebben als ze hun nieuwsgierigheid weten te prikkelen. Met een nieuwsgierige mindset kun je beter de status-quo bevragen, en ook zaken uitzoeken en ontdekken. De wereld om ons heen verandert voortdurend en ook steeds sneller. Om daar goed mee om te kunnen gaan is nieuwsgierigheid onontbeerlijk. Van Hooydonk stelt dat nieuwsgierige teams beter samenwerken, communiceren en een hogere productiviteit hebben. Dat geldt ongetwijfeld ook voor projectteams. Nieuwsgierig geworden hoe jij na je vakantie je projectteam hiertoe kunt aanzetten? Stop dan dit boek in je vakantiekoffer.

Koop het boek hier.

 

Maak het af – de praktische gids naar een afgerond project
Maarten Bruns en Maria Postema

Komt dit je bekend voor? Op je werk is het voor jou als projectleider geen enkel probleem om projecten op tijd en met de juiste deliverables op te leveren. Maar thuis lukt het je iets minder goed. Dat schuurtje dat je aan het bouwen bent, komt maar niet af, en de plannen om tijdens je sabbatical op wereldreis te gaan zijn ook nog niet concreter dan een mapje met bookmarks in je browser.

Bruins en Postema geven tips hoe je hier mee om kunt gaan. De werkwijze die zij hiervoor kiezen, zal je als projectleider ongetwijfeld bekend voorkomen: maak je doelen zo concreet mogelijk, definieer duidelijke tussenstappen en maak een realistische planning. Voor jou als projectleider gesneden koek natuurlijk, maar misschien wel verrassend dat je deze aanpak ook heel goed voor je persoonlijke projecten kunt gebruiken. De kennis heb je eigenlijk al, en met nog wat hulp van dit boek staat niets je meer in de weg om nu toch je wereldreis te gaan plannen.

Koop het boek hier.

Een bijdrage van

Petra Otten

Petra Otten werkt als projectmanager bij de bibliotheek van Wageningen University & Research (WUR), waar ze vooral projecten op het snijvlak van bibliotheekdiensten en IT leidt. Ze heeft een bibliotheekopleiding gedaan, diverse IT-trainingen gehad en heeft een master in Cultuurwetenschappen. Petra is IPMA-D gecertificeerd en heeft de Lean Green Belt.

IPMA lidmaatschap
IPMA-NL bijeenkomsten

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?