Hoe je je eigen reflectie aanpakt om een boost te geven aan je eigen toekomst.

Als professional ben je zo goed als je reflectie toestaat. De rede en de roes kan daarbij in de weg van je eigen competentieontwikkeling staan. Maar hoe pak je je eigen reflectie nu aan om een boost te geven aan je eigen toekomst? Om deze vraag te beantwoorden hebben we Jeanneke Scholtens als toekomstonderzoeker gevraagd om haar kennis, ervaring en inzicht op onze IPMA-NL VAKdag te delen. Eerlijk, grappig en confronterend om ons als projectprofessionals de rede en de roes te leren kennen.

Voor Jeanneke Scholtens was haar dag van de ommekeer op donderdag 23 mei 2019. De dag dat zij stopte met drinken. Haar citerend: “Terwijl ik dacht vette zelfreflectie te hebben, sloeg ie me nu toch even keihard op mijn bek. Omdat ik niet de wijn dronk, maar de wijn mij. En dus stopte ik. Abrupt.”

Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker met een fikse verslavingsgevoeligheid, besluit dan zichzelf als studieobject te gebruiken in haar onderzoek naar genot. Wat volgde is Roes: een eerlijke, grappige en confronterende zoektocht. Want waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? En waar moet ze nú haar shotje genot vandaan halen?

Wat startte als onderzoek naar de vraag: waar haal je je genot vandaan als je de wijn laat staan, resulteerde in een uitgebreid onderzoek naar de werking van het brein, de oorsprong van verlangens en de noodzaak van hedonisme. Kan de rede wel zonder de roes? Roes staat voor zoveel: ontspanning, bedwelming, losgaan, geestdrift. Haar zoektocht raakt aan de thema’s als de prestatiemaatschappij, levensverlenging, (on)maakbaarheid, veranderende zonden en de verschuivingen in gedrag binnen de maatschappij.


[favorite_button]

Zie hier al je favorieten.

Jeanneke Scholtens is toekomstonderzoeker en oprichter van Buro Zorro. Ze onderzoekt thema’s waar mens, technologie, wetenschap en filosofie elkaar raken. Scholtens heeft een voorliefde voor taboes en de lusten van de mens. Ze schreef het spraakmakende boek Holy Fuck over de toekomst van seks en deed onderzoek naar de toekomst van de kerk en de dood. Haar meest recente boek is Roes, waarvan ze haar inzichten in deze sessie deelt. Je zag en hoorde haar onder andere in Zembla, EenVandaag, Zomer met Art, BNR, De Technoloog, Spijkers met koppen, LINDA en &C.Deze sessie ondersteunt  je competentieontwikkeling voor:

   
Uit: Individual Competence Baseline

Duur sessie:

Deze sessie duurt 60 minuten.

Deze sessie is een:

Voertaal in de sessie

Nederlands.

Wanneer en Waar:

Na de opening van 09:00u in de Rabobank Theaterzaal


IPMA nieuwsbrief
IPMA-NL lidmaatschap

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?