Toekomst van projectmanagementTerugblik bijeenkomst: De toekomst van projectmanagement (woensdag 21 april 2021)
Spreker: Jacobine Bijkerk

Wat was het een inspirerende avond, in gesprek met projectmanagers over de toekomst. Ik ben onder de indruk van de open houding en bereidheid om persoonlijke ervaringen met elkaar te delen.


Er is in deze bijeenkomst gesproken over het toenemend belang van sociale-of gedragscompetenties. Door methodisch verkennen van de toekomst, en literatuurstudie als onderdeel van het onderzoek ‘Projectmanagement 2030’ zijn een aantal signalen besproken die het belang hiervan versterken.

Vervolgens hebben de deelnemers bepaalde signalen die zij ondervinden gedeeld, en onderwerpen gekozen die zij belangrijk achten. Dit leverde mooie en waardevolle gesprekken op die naar meer smaken. Een van de deelnemers noemde in de evaluatie dat “dit nog maar een begin was en nog lang niet klaar over dit onderwerp”. Daar word ik blij van en ben het daar helemaal mee eens.

Het was een mooie start met verschillende invalshoeken en waardevolle inzichten. Laten we hierover vaker met elkaar in gesprek gaan. Ons bewust zijn van de snelle ontwikkelingen om ons heen op allerlei gebieden elkaar stimuleren tot nadenken over de toekomst van ons vakgebied.

Tot slot, mijn grote dank aan alle aanwezigen voor jullie waardevolle bijdrage door hardop met mij mee te denken. Jullie input geeft betekenis aan het eindresultaat van mijn afstudeeronderzoek voor de master projectmanagement aan de Hogeschool Utrecht.

Was je er niet bij? Ik maak graag van deze gelegenheid gebruik nog eens op te roepen om ook je zienswijze te delen over de toekomst van projectmanagement. Dat kan eenvoudig door deze korte vragenlijst in te vullen. Dit kost hooguit 5-8 minuten van je tijd.

Een bijdrage van

IPMA-NL nieuwsbriefJacobine Bijkerk haar passie is het waardevol bijdragen aan de ontwikkeling van anderen, hen zien groeien en zichzelf te helpen overstijgen in hun rol of functie. Jacobine is authentiek en boekt haar successen door proactief en energiek te werken. Ze laat de dingen vooruitgaan.Jacobine is docent/trainer en werkte bij diverse organisaties. Ze heeft jarenlange ervaring als leidinggevende in een universitair ziekenhuis en is een agile gecertificeerde veranderaar. Op dit moment studeert zij af aan de master projectmanagement met het onderzoek ‘Projectmanagement 2030; over surfen op de onderstroom en waardevol vakmanschap’, hierin onderzoekt zij de toekomstbestendige gedragscompetenties.  

IPMA NL nieuwsbrief
IPMA-lid

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?