Podcast Publiceren

In onze studio of online… #

In onze IPMA Studio hebben we de beschikking over een podcastunit waarmee je met 4 fysiek aanwezige personen een podcast kan produceren. Desgewenst kan je nog een beller bijschakelen (via telefoon, zoom, microsoft teams,..). Desgewenst kunnen we videorecording bijschakelen om een videopodcast te maken. Als alternatief hebben we de mogelijkheid om online een podcast op te nemen. Minder ambiance, minder goede geluidskwaliteit en geen of beperkte videorecording. Maar bespaart wel reistijd.

Onderwerp: titel en tagline #

Elk onderwerp is welkom, zolang het binnen onze doelstelling past om onze projectmanagement-professie te helpen ontwikkelen, onze community helpt te modereren en wij capaciteit beschikbaar hebben.

Een podcast heeft altijd een titel en een tagline. De titel trekt de aandacht van je doelgroep; de tagline (subtitel) vertelt in één zin de toegevoegde waarde voor de luisteraar. Denk maar aan de IPOD tagline: 1000 muzieknummers op zak!

Soorten podcasts #

Elke soort podcast is mogelijk: je eigen solo lezing, een interview, een open gesprek, een panel, een (fictieve) storytelling tot en met een volledige podcast training. Laat je adviseren over wat bij jou past. En…laat je niet weerhouden tot een reeks.

Hoe verloopt de opname? #

We beginnen kort met het inregelen van het geluid en – als jezelf achter de knoppen wilt zitten – een bedieningsinstructie

Onze podcastsopname beginnen daarna altijd met onze “tune”, waarna iemand opent. De conventie daarbij is dat je het onderwerp noemt en jezelf voorstelt met je passie. WC-Eend intro’s (ik ben X en directeur/oprichter …..) doen we niet aan omdat je daarmee je luisteraars niet boeit maar laat gaan.
Bijvoorbeeld: “Welkom bij deze podcasts over …., Mijn naam is ….. Mijn passie is ….. Te gast is….”

Na het voorstellen deel je de professie. Op welke manier? Dat is aan jou, maar we helpen graag. Aan het eind heb je de ruimte om jezelf te promoten. Bijvoorbeeld om naar je boek of je training te verwijzen. Je sluit af met het bedanken van IPMA voor het mogelijk maken van de podcast.

Kortom, je herkent wellicht onze 3P spelregel: deel je Passie en je Professie; daarna is er ruimte voor Promotie

Wat gebeurt er na de opname? #

Wij publiceren je podcast op de IPMA sites en geven die door aan platforms zoals Spotify. Je podcast wordt aangeboden aan onze nieuwsbrieven en sociale kanalen. Heb je speciale wensen over het moment van publiceren? Deel ze tijdig.

Wat krijg je? #

Je kan de de podcast downloaden voor eigen gebruik. Desgewenst knip je kop en staart er vanaf om een eigen muziekje aan toe te voegen en ook zelf te publiceren. Als je een studio-opname hebt gedaan kan je ook de beschikking krijgen over de afzonderlijke geluidssporen. Geef dat wel tijdig aan; we bewaren het bronmateriaal maar tijdelijk.

Wat spreken we af? #

We hebben een Triple Win: als onze luisteraars winnen (met jouw inzicht in de professie), jij wint (je plezier en promotie), dan wint IPMA ook.

Zowel IPMA als jij kan de podcast publiceren. Wil je je materiaal bij ons offline brengen? Vraag het ons.

Boek je afspraak #

Boek hier je podcastopname.

Powered by BetterDocs

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?