In dit artikel beschrijven we drie films die je als projectmanager gezien moet hebben! Deze films bieden niet alleen entertainment, maar ze belichten ook belangrijke aspecten van projectmanagement, zoals crisisbeheer, planning, risicobeheer en teamwork.  


Apollo 13 (1995)

“Apollo 13” vertelt het waargebeurde verhaal van de mislukte Apollo 13-missie naar de maan in 1970. Als projectmanager moet je deze film gezien hebben vanwege de briljante weergave van crisismanagement en teamcoördinatie. Het toont hoe het Apollo 13-team op creatieve wijze en onder hoge druk problemen oploste om de bemanning veilig terug naar de aarde te brengen. De film belicht het belang van veerkracht, flexibiliteit en samenwerking in het omgaan met onvoorziene tegenslagen tijdens complexe projecten. Het laat zien hoe effectief leiderschap, snelle besluitvorming en het uitbuiten van de beschikbare middelen het verschil kunnen maken tussen succes en mislukking.

De film is te zien op Pathé thuis én er staan een documentaire van op Netflix.

 

A Bridge Too Far (1977)

“A Bridge Too Far” is een epische oorlogsfilm die de geallieerde Operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 volgt. Deze film biedt waardevolle lessen voor projectmanagers, met name op het gebied van planning en risicobeheer. Het illustreert de gevolgen van overmoed en onvoldoende scenario-analyse bij het plannen van grootschalige projecten. Het tonen van de uitdagingen bij het coördineren van meerdere teams en het belang van communicatie tussen verschillende belanghebbenden. De film herinnert projectmanagers eraan dat projecten van elke omvang zorgvuldige planning, realistische verwachtingen en voortdurende evaluatie vereisen om succesvol te zijn.

Deze film is te zien op Pathé thuis.

 

Ocean’s Eleven (2001)

“Ocean’s Eleven” is een heist-film waarin Danny Ocean en zijn team van experts een gedurfde overval plannen op drie Las Vegas-casino’s. Als projectmanager moet je deze film zien vanwege de focus op projectplanning, resource management en samenwerking. Het benadrukt de noodzaak om een team samen te stellen met verschillende vaardigheden en expertise om complexe doelen te bereiken. De film laat zien hoe succesvolle projecten afhangen van een goed doordachte strategie, strakke organisatie en het anticiperen op mogelijke obstakels. Als projectmanager kun je waardevolle inzichten halen uit het observeren van hoe Danny Ocean zijn team motiveert, communicatie stroomlijnt en onvoorziene situaties op creatieve wijze aanpakt.

Deze film is te zien op Pathé thuis.

IPMA lidmaatschap
IPMA-NL bijeenkomsten

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?