Banner Community Duurzaamheid

Community Duurzaamheid door Projecten en Programma’s

In deze community draait het om het delen van ervaringen en leren van elkaar. Insteek is dat wij de veranderaars zelf aan het woord laten. En laten vertellen wat hen succesvol maakt (zowel in slagen als falen) en welke lessen zij ons allen kunnen meegeven als het gaat om het managen van transities die bijdragen aan een meer duurzame samenleving.

Energie

Waar krijgen wij energie van? Dat is een belangrijke leidraad in deze community. Ondergaand zie je onze eigen antwoorden. We horen graag waar jouw energie zit! Doel is een community die op een duurzame wijze groeit en bloeit.

Sandra de Haan: “Duurzaamheid gaat volgens mij om een structurele, blijvende verandering. Ik denk daarbij aan vraagstukken die leven bij grote organisaties, zowel in de maakindustrie als in de publieke sector. Wat leeft er; wat komt er daadwerkelijk van terecht en waar ligt het aan of iets wel of niet een succes wordt?” 

Willem Struijk: “Niemand is tegen duurzaamheid, maar het daadwerkelijk implementatie van (innovaties in) duurzame toepassingen  in de maatschappij blijft een uitdaging. Ik krijg energie van enerzijds de voorbeelden van geslaagde transities en anderzijds de lessen die geleerd worden van niet geslaagde transities. Wat mij specifiek boeit is de rol van projectprofessionals / transitieprofessionals in dit werkveld. Wie zijn dat en wat maakt hen succesvol?”

Community Duurzaamheid door projecten en programma's

Laat van je horen

Krijg jij ook energie van het onderwerp duurzaamheid? En wil je je kennis en/of netwerk verrijken? Of heb je input te bieden aan deze community? We horen graag van je: de community draait om waar de energie zit. Onze contactgegevens staan hieronder. Geef je vragen, suggesties en tips aan ons door, dank!

Sluit je aan!

Aanmelden kan met de knop hieronder. Dan word je toegevoegd aan het forum op www.connecy.ipma.nl en blijf je op de hoogte van alle berichten van deze community.

Meer informatie over deze Community kan via Willem Struijk via wstruijk@home.nl of Sandra de Haan via info@vertelschoolrotterdam.nl. 

Het laatste nieuws

Sandra de Haan over Community Duurzaamheid door Projecten en Programma’s

In dit stuk stelt Community Lead Sandra de Haan zich voor. Ze deelt met ons haar kijk op de Community Duurzaamheid door Projecten en Programma's en deelt de uitslagen van de poll uit de november nieuwsbrief. Verhalen centraal Mijn werk bestaat uit verhalen. De drijfveren van de verteller staat in die verhalen centraal. Waar komt iemand zijn bed voor uit? [...]

Het opstarten van een community

Voor de vakantie kwam ik in de gelegenheid om deel te nemen aan de “herstart” van de community van IPMA rond het thema duurzaamheid. Dit met het vooruitzicht van een nieuwe baan na de vakantie als projectmanager praktijkgericht onderzoek op het gebied van duurzaamheid bij  Hogeschool Van Hall Larenstein. Voor mij een nieuw werkveld, ik heb vooral projecten gedaan op [...]

IPMA en de Sustainable Development Goals: op weg naar maatschappelijke impact

Met het credo “Betere Projecten voor een Betere Wereld” legt IPMA de lat behoorlijk hoog als het om de maatschappelijke relevantie van ons als project- programma- en portfoliomanagers gaat. Speciaal de IPMA Community “Duurzaamheid in projecten en programma’s” voelt zich in het bijzonder hierbij thuis. Maar de realiteit is ook dat deze prachtige visie nog wat versterking in het operationaliseren [...]

Agile and Sustainability – door Joris Martens

Agile is een fundament voor teams om beslissingen te nemen. In een wereld van onzekerheden geeft Agile houvast – het helpt om keuzes in een kader te plaatsen zodat je snel met elkaar kunt bepalen wat je gaat doen. Dat is het verschil met projectmanagement, Agile is een mindset en biedt een kader in deze snel veranderende samenleving, projectmanagement levert [...]

Onze Partners

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?