Titel boek: Scrum Wegwijzer – Een kompas voor de bewuste reiziger
Auteur: Gunther Verheyen


Scrum WegwijzerDeze Scrum Wegwijzer is de gids voor iedereen die wil leren wat Scrum is en voor iedereen die eraan herinnerd wil worden wat Scrum is. In dit boek wordt beschreven en toegelicht hoe het meest bekende Agile framework is bedoeld en waarvoor het werd opgezet: als een eenvoudig framework dat mensen helpt om waarde te genereren uit complexe uitdagingen. Er wordt veel nadruk gelegd op het doel van de regels van Scrum. Daarnaast biedt het boek de nodige aandacht aan de geschiedenis van Scrum en de Agile beweging.

In onze hedendaagse maatschappij is de balans definitief overgeheld van industrieel (vaak fysiek) naar digitaal (vaak virtueel) werk. De behoefte aan Scrum, als meest tastbare invulling van het Agile paradigma, is groter dan ooit tevoren, en is niet langer beperkt tot softwareontwikkeling.

Deze tweede druk van de Scrum Wegwijzer biedt veel meer dan de toelichting en kadering van de evolutie van terminologie binnen Scrum. Het bevat de fundamentele inzichten in Scrum die mensen, teams en leidinggevenden nodig hebben om hun Scrum vorm te geven en daarmee hun organisaties te hervormen, los van hun specifieke domein of economische activiteit.

Deze Scrum Wegwijzer is een absolute hoogvlieger. Het is goed opgezet, knap geschreven en de inhoud is wonderbaarlijk. Dit is een standaardwerk met het meest complete, en toch beknopte, overzicht van Scrum. – Ken Schwaber, Scrum co-creator


Als IPMA lid kan je in onze E-Library dit boek downloaden. Ben je op zoek naar de hardcopy dan wel de bestsellers? Kies jouw knop:


Neem alvast een kijkje in het boek:

De E-Library is mede mogelijk door onze kennispartner Van Haren Publishing.

Van Haren community
Van Haren bestsellers

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?