In het onlangs verschenen boek ‘Agile: hoe nu verder?’ deelt IPMA haar visie op agile en spoort ze de discussie aan. Technologische innovaties en maatschappelijke veranderingen maken dat het uitvoeren van projecten in de praktijk complexer is dan vroeger. Het betekent dat wanneer situaties veranderen, jij als organisatie in staat moet zijn om snel te schakelen en mee te veranderen.

Deze veranderingen vragen ook om een andere benadering van projectmanagement – en daarin toont IPMA haar eigen wendbaarheid met het invoeren van de ICB4 Competence Baseline. Dit biedt IPMA de uitgelezen kans om haar motto ‘Betere Projecten voor een Betere Wereld’ uit te dragen, door te laten zien dat het niet louter om kennistraining, maar nog veel meer om persoonlijke ontwikkeling gaat. Professioneel omgaan met verandering vraagt om een ander soort leiderschap en kan het beste gerealiseerd worden door te handelen vanuit de juiste competenties, zoals nederigheid, aanpassingsvermogen, visie en doelgerichtheid. Deze competenties plaatsen de mens voorop, leggen de nadruk op een balans tussen economische, maatschappelijke en ecologische belangen en maken het dus beter mogelijk om projecten duurzaam uit te voeren, hetgeen met het oog op de toekomstige generaties steeds belangrijker wordt.

Competenties vormen daarom de basis van het unieke model wat IPMA in de breedte voor haar certificeringen hanteert. In plaats van kennisexamens stellen wij vast hoe volwassen jij bent in jouw rol. Leiderschap, strategisch denken, plannen, risico’s managen, conflicten hanteren: kun je dit? Kun je in tijd en complexiteit voldoende ervaringen laten zien? Voor het leiden van complexe projecten die vragen om continue bijsturen, faciliteren, onderhandelen en aanpassen aan nieuwe, onverwachte situaties, zijn het juist de competenties die het verschil gaan maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?