Emile van Duren gecertificeerd voor IPMA-A portfolio- én programmamanagement.

Luitenant-generaal ir. Emile C.G.J. van Duren is wereldwijd de eerste persoon die zich heeft gecertificeerd voor IPMA-A Portfoliomanagement. Een certificering op IPMA-A niveau gebeurt niet vaak. Extra bijzonderder is dat hij is gecertificeerd voor twee domeinen tegelijk: portfoliomanagement en programmamanagement.

 Portfoliomanagement

Sinds de lancering van de ICB4 – de Individual Competence Baseline – is het mogelijk om te certificeren op programmamanagement en portfoliomanagement. Nederland was al het enige land met een certificering op programmamanagement op niveau B. Voor niveau B en A is het nu mogelijk om te certificeren als project-, programma- en portfoliomanager.

 Hercertificeren op meer domeinen

Emile van Duren heeft zich bij zijn hercertificering van programmamanagement IPMA-A gelijk gecertificeerd voor portfoliomanagement op hetzelfde niveau. Het is sinds de lancering van ICB4 namelijk ook mogelijk om te hercertificeren op meerdere domeinen. Iemand die is gecertificeerd voor IPMA-A programmamanagement kan nu hercertificeren op IPMA-A portfoliomanagement. Hiervoor dient men wel extra ervaringsuren aan te tonen, deze tellen niet mee voor beide domeinen.

Emile van Duren is hiermee de eerste gecertificeerde op zowel programmamanagement als portfoliomanagement op IPMA-A niveau. Emile van Duren kreeg zijn twee certificaten uitgereikt uit handen van IPMA directeur Joop Schefferlie.

 Sinds juli 2016 is Emile van Duren Commandant van het Commando Dienstencentra in de rang van luitenant-generaal. Hij was onder meer projectleider van het JSF-project waarvoor hij in 2007 IPMA-A gecertificeerd is. Voor zijn inspanningen in Afghanistan ontving hij de Amerikaanse bronze star.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?