Tijdens het IPMA-NL Seminar werden de Awards uitgereikt voor de IPMA-NL Projectmanager van het jaar 2020! De winnaar van de gouden Award is Bert-Jan Klaren. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning. 

Benieuwd naar de verslagen van de jury? Deze zijn opgenomen in de introductie van elke kandidaat.


Het jury verslag

De gouden Award is gewonnen door Bert-Jan Klaren. Sterk vond de jury zijn werkwijze. Andere projectleiders kunnen van hem leren hoe je complexe onderwerpen kunt uitleggen aan de hand van eenvoudige alledaagse voorbeelden. Hij maakt hiermee de essentie van het probleem duidelijk, zonder dat dit wordt verstoord door de algehele complexiteit. Dit draagt in belangrijke mate bij aan het verkrijgen van draagvlak. Bert-Jan is een teamverbinder en hij motiveert mensen in zijn team voor het doel.

Bert-Jan Klaren werkt sinds 2009 als projectmanager bij de Hanzehogeschool in Groningen. Het integratieplatform, dat ervoor zorgt dat verschillende diensten gebruik kunnen maken van dezelfde data, was sterk verouderd. Nieuwe diensten konden hierdoor alleen met grote inspanning in gebruik worden genomen en het werd steeds moeilijker om adequaat te reageren op wijzigingen in bestaande systemen. Eerdere pogingen om het integratieplatform te vervangen waren mislukt. Benieuwd hoe Bert-Jan dit project tot een goed einde heeft gebracht?

Het jury verslag

De zilveren Award is gewonnen door: Peter Wijsbeek. De jury was onder de indruk van de manier waarop Peter eigenhandig een zeer groot project van start tot finish succesvol heeft gemaakt. Opvallend vonden zij hoe hij beslissingen op de juiste momenten afdwong bij het management. Hij heeft laten zien dat de politie in staat is grote uitdagende projecten succesvol, gedegen en gecontroleerd uit te voeren.

Peter Wijsbeek is werkzaam als Programmamanager en Multi-projectmanager bij de Nationale Politie. Het project waarvoor hij de nominatie ontvangt heeft geresulteerd in een nieuwe zoekmachine, gebaseerd op state-of-the-art big data technologie. Politiemedewerkers kunnen hiermee veilig en snel in complete, actuele politiedata zoeken. Dit verbetert de informatiepositie van de politie en maakt opsporing en handhaving effectiever en efficiënter. Peter schrijft: “We dragen hiermee echt bij aan de veiligheid in Nederland.” “Dit project laat zien”, zo licht hij toe, “dat de politie in staat is grote uitdagende projecten succesvol, gedegen en gecontroleerd uit te voeren.” Lees hoe Peter kijkt naar de drie pijlers in projectmanagement. Ben jij het met hem eens?

Het jury verslag

De bronzen Award is gewonnen door: Petra van de Kruk. De jury vond de manier waarop zij in haar projecten het speelveld van interne belangen en externe regels samen heeft gebracht en daarbij het  maximale resultaat heeft behaald, prijzenswaardig. Petra blijft verbinding zoeken, ook op momenten dat dingen vast dreigen te lopen. Zij is een teamplayer pur sang. Door haar inzet in een opdracht bij de klant, is uiteindelijk opgeleverd wat vooraf bij veel mensen niet voor mogelijk werd gehouden.

Petra van der Kruk werkte van 2015 tot 2019 als senior projectmanager voor de gemeente Eindhoven. In deze periode heeft zij leiding gegeven aan een Openbare Europese Aanbesteding en daarop aansluitend de implementatie van het Inhuursysteem. Het project waarop zij gecertificeerd werd, betrof de vernieuwing van het systeem voor de afhandeling van inkoopfacturen inclusief e-facturatie (conform EU-richtlijn). Het voorafgaande systeem dat hiervoor gebruikt werd bevond zich aan het eind van de levenscyclus en moest worden vervangen. Petra implementeerde een factuurportaal en richtte een nieuw verwerkingsproces in voor de facturen voor alle sectoren binnen de gemeente. Benieuwd naar de aanpak van Petra en wat haar terugkerende uitdaging is?

IPMA-lid
IPMA-lid

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?