Tijdens het IPMA-NL Seminar werden de Awards uitgereikt voor de IPMA-NL Young Projectmanager van het jaar 2020! De winnaar van de Gouden Award is Annemarijn Schoon. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning. 

Benieuwd naar de jury verslagen? Deze zijn opgenomen in de introductie van elke kandidaat.


Het jury verslag

De gouden Award is gewonnen door Annemarijn Schoon. Annemarijn heeft een duidelijke visie op haar rol als PM en hoe een project tot een goed resultaat komt. Dit combineert zij met een sterke drive om tot dit resultaat te komen. Ze is goed in staat om te schakelen op de verschillende niveaus. Projectmedewerkers en de omgeving maakt zij bewust van hun rol en laat ze daarop acteren. Ze doet dat op een manier die vertrouwen en waardering oplevert. Daarvan plukt ze in de samenwerking vervolgens de vruchten.

Ten slotte is ze door haar analytisch vermogen en sociale intelligentie in staat om snel te bepalen welk type aanpak of oplossingen een situatie nodig heeft. Of wanneer verdere uitwerking, verdieping of verduidelijking bij bijvoorbeeld projectteam leden nodig is.

Annemarijn Schoon werkt sinds twee jaar bij de Brocacef Groep waar onder meer de farmaceutische groothandel Brocacef en apotheekketen BENU onderdeel van zijn. Annemarijn startte als projectmanager, maar sinds mei van dit jaar vervult zij de rol van Business Innovatie Manager. Het project waarop Annemarijn IPMA-C gecertificeerd is, deed zij voor Brocacef Zorglogistiek. 

Het jury verslag

De bronzen Award gaat naar: Geertjan Wolfs. De jury vond de wijze waarop Geertjan alle belangrijke zaken op zijn radar houdt, niks laat vallen, actief betrokken is en altijd meedenkt, een voorbeeld van een goed projectmanager. Hij toont ownership van een project om het gewoon te doen. Daarnaast is hij heel goed met documentatie en reageert/schakelt snel. Ook begeleidt hij jonge projectmanagers in hun groei naar grotere projecten en geeft daarbij aan hoe IPMA certificering hem heeft geholpen in zijn projecten.

Geertjan Wolfs werkt sinds 2014 bij TomTom, waarvan de laatste drie jaar als Project Manager Connected Services. In de casus waarop Geertjan IPMA-C gecertificeerd is, was een van de grootste automobielfabrikanten ter wereld op zoek naar een systeem voor navigatie en verkeersinformatie om te integreren in al zijn nieuwe voertuigen. Het betrof een contract met een looptijd van meerdere jaren. Het autoconcern verzocht onder andere TomTom om met een voorstel te komen. Lees verder op ipma.nl over het strategisch belang van het eindresultaat van het project van Geertjan.

Het jury verslag

De zilveren Award gaat naar: Jens Hegeman. De jury vond de manier waarop hij de fabriek in India heeft opgezet, voor en met de personen die in India de nieuwe fabriek doen groeien, een mooi voorbeeld van intensieve samenwerking. Hij heeft een zakelijke, maar prettige stijl van communiceren en brengt mensen bij elkaar in een team. Hij heeft zijn doel goed in de gaten en werkt daar gestructureerd naartoe en neemt zijn team mee op ‘de reis’.

Jens Hegeman heeft sinds januari 2020 een nieuwe werkgever, maar daarvoor was hij drie jaar lang Project Manager New Facility Setup bij GKN Fokker Elmo. In die rol heeft Jens een gloednieuwe fabriek opgezet in de stad Pune in India. Deze fabriek ging in november 2019 open en produceert elektrische kabelbomen voor de luchtvaartindustrie. Op dit project is Jens IPMA-C gecertificeerd. Benieuwd naar de drie gouden tips van Jens? Je leest het op ipma.nl.

IPMA-lid
IPMA-lid

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?