Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst Community Duurzaamheid: Smart Sustainable Cities

11 december, 2018 / 18:00 - 21:00

Op 11 december organiseert de IPMA Community Duurzaam Project en programmamanagement weer een inspirerende avond. Het hoofdprogramma gaat over het thema Smart Sustainable Cities, het voorprogramma over Coaching for Development.

Globale ontwikkelingen zoals verstedelijking, klimaatverandering, arbeidsparticipatie, digitalisering, mobiliteit en de uitputting van grondstoffen zetten druk op steden om hiervoor oplossingen te vinden. Er ontstaan heel veel pilot en experimenten, maar ook tot veel versnipperde initiatieven die moeten doorgroeien naar grootschalige projecten (NL Smart City strategie, 2016). IPMA Internationaal heeft vorig jaar een whitepaper uitgebracht dat de rol en betekenis van projecten en programma’s in Smart city ontwikkelingen beschrijft. Lees meer

Janette van Dijk, projectmanager Smart City Amersfoort neemt ons mee in de smart city ontwikkelingen van de gemeente Amersfoort. Ze gaat in op concrete pilotprojecten met onder andere sensoren die de luchtkwaliteit en geluid meten en de manier waarop die data gebruikt wordt. Maar ze gaat ook in op het al genoemde spanningsveld tussen experiment (de stad als Living Labs) en bredere opschaling.

We hebben ook een aantrekkelijk voorprogramma met Ariane Moussault over Coaching for Development. IPMA Internationaal heeft een initiatief opgezet om wereldwijd NGO’s te helpen met hun projecten. Vaak ontberen zij de benodigde project management kennis en vaardigheden. Hiermee kan de project management community een goede bijdrage leveren. Zo hebben wij dus duurzame en maatschappelijke impact. Dit programma wordt door Ariane nu ook in Nederland opgezet. Bij NGO’s hoef je niet direct te denken aan de ‘groten’ zoals Amnesty of Rode Kruis, maar juist aan kleinschaligere organisaties of projecten want die kunnen lokaal een heel groot verschil maken. Ariane gaat vanavond een gloedvol betoog houden en jullie oproepen om deel te nemen.  

De concrete agenda:

 1. Opening
 2. Coaching for Development – Ariane Moussault
 3. Smart City Amersfoort – Janette van Dijk, projectmanager Smart City Amersfoort 
 4. Breakout & Discussie:
  1. Impact, rol en toegevoegde waarde van project, programma en portfoliomanagement bij het ontwikkelen van Smart Cities. How can we help?
  2. De rol van Agile denken en Agile Mindset bij smart city development?
  3. Hoe raken jouw projecten en programma’s de ontwikkeling van steden eigenlijk?
 5. IPMA Jubileum jaar & Topics 2019
 6. Afsluiting

Aanmelden voor de bijeenkomst?

Wil jij je aanmelden voor deze bijeenkomst van IPMA Community Duurzaamheid op dinsdag 11 december? Dit kan via onderstaande knop.

Gegevens

Datum:
11 december, 2018
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Community Duurzaam Projectmanagement
E-mail:
ipma.sig.dpm@gmail.com

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account