Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst Goed Opdrachtgeverschap

8 december, 2017 / 09:30 - 11:30

Perceptieverschillen in complexe projecten

Bent u een projectleider voor een klant of besteedt u projecten uit aan opdrachtnemers? En hebt u interesse in het verbeteren van uw projectresultaat? In dit interactieve programma zal promovendus Christian van der Krift het belang van relatiekwaliteit in complexe projecten behandelen. Specifiek zal hij ingaan op de rol van verschillen in percepties (m.b.t. het project) van opdrachtgever en opdrachtnemer in de totstandkoming van deze relatie. Op basis van zijn promotieonderzoek aan de TU Eindhoven, dat hij doet onder begeleiding van prof. Arjan van Weele, is een instrument ontwikkeld dat perceptieverschillen inzichtelijk kan maken voor projectleiders.

Resultaatverplichting bij advieswerk

Voor zowel opdrachtgevers als hun adviseurs zijn duidelijke afspraken over het op te leveren resultaat van belang voor een succesvolle opdracht. Echter: een advies gaat over een situatie waarin juist onduidelijkheid bestaat. De opdrachtgever heeft in veel gevallen zelf niet de expertise om te beoordelen wat hij vraagt, een contract is daarom noodzakelijk (Principal-agent theory). In deze tijd van toenemende complexiteit wordt de kenniskloof nog groter. Het is dan ook verklaarbaar dat opdrachtevers in toenemende mate een resultaatverplichting willen vastleggen. Resultaatafspraken zijn ‘volgens het boekje’ echter alleen te maken over de aard van het resultaat, het proces en de inzet, en niet over de inhoud van het resultaat (Peter Block). De vraag is hoe de opdrachtgever realistische verwachtingen kan stellen t.a.v. het resultaat van de adviesopdracht.

In een interactief gesprek verkennen we dit vraagstuk en bespreken we mogelijke oplossingen, zoals het werken vanuit doelen.

Aanmelden voor de bijeenkomst van Goed Opdrachtgeverschap?

Meld je aan voor de bijeenkomst van vrijdag 8 december via onderstaande button.

Gegevens

Datum:
8 december, 2017
Tijd:
09:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Witteveen + Bos
Hoogoorddreef 15
Amsterdam , Noord-Holland Nederland
+ Google Maps

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

©2018 IPMA Nederland platform projectmanagement

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account