Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst kennisgroepen Projectplanning & Control en Risicomanagement

19 september, 2017 / 18:00 - 20:30

Op dinsdag 19 september 2017 organiserende IPMA-NL kennisgroepen Project Planning & Control en Risicomanagement onderstaand event:

-De “nieuwe” manier van risicomanagement*-

Risico’s beheersen wordt steeds crucialer binnen organisaties en projecten. Goed grip krijgen op risico’s dus ook. Toch inventariseren veel organisaties risico’s nog als in de vorige eeuw. In saaie sessies, lang en droog en met behulp vaneen Excel-sheet of database-tool. Een context waarin de geest niet geprikkeld wordt en echte risico’s makkelijk blijven liggen of onvoldoende worden doorleefd. In onze visie gaat risicomanagement juist over het voeren van de juiste discussies, over risico’s en beheersmaatregelen, niet over het realiseren van een lijstje met risico’s.

Agenda

18:00: Ontvangst en broodjes of maaltijd, koffie & thee

18:30: Aanvang van de sessie

20:30 Afsluiting

De “nieuwe” manier van risicomanagement laat een interactieve aanpak van risicomanagement zien die niet alleen sneller werkt, maar ook altijd, overal en interactief bedreven kan worden met een aantal unieke aspecten:

  • Snelleren slimmer kunnen invoeren van risico’s inclusief oorzaken, gevolgen en beheersmaatregelen, waarbij de gebruikers interactief worden meegenomen in de causale verbanden daartussen;
  • Gewogen waarderen vanrisico’s (gewicht/scoretoekennen) wanneer envan waar ook ter wereld–niet hoeven wachten tot het team bij elkaar komt;
  • Realtime weergave van resultaten in een interactieve heatmap;
  • Visual designs die gebruikers aanzetten tot de juiste discussiepunten en het vergroten van het draagvlak voor en de betrokkenheid bij het beheersen van risico’s.met als doel om de risicomanagementbeleving van het team te verbeteren op zowel project-, programma-en/of bedrijfsniveau.

Ir. Harry Steenwijk geeft toelichting op en deelt praktijkervaringen van zijn “nieuwe” aanpak van risicomanagement en de redenen waarom hij hier toe is gekomen.

(*) Uiteraard worden hier zowel risico-als kansenmanagement bedoeld.

N.B. Er zijn slechts 35 plaatsen, waarbij geregistreerde IPMA-NL PPC & RM kennisgroepsleden voorrang krijgen bij aanmelding.

Bijeenkomst bijwonen

Wil jij je aanmelden voor de bijeenkomst kennisgroepen Projectplanning & Control en Risicomanagement ? Dit kan via onderstaande knop.

Gegevens

Datum:
19 september, 2017
Tijd:
18:00 - 20:30
Evenement Categorie:

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

©2018 IPMA Nederland platform projectmanagement

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account