Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

[GECANCELD] Deep Democracy: zoek in een vroeg stadium het conflict op (Management of Change)

31 maart / 18:00 - 21:00

Vanwege de uitbraak van COVID-19 (corona-virus) is dit evenement helaas geannuleerd. We houden de huidige ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en zullen je via de socialmediakanalen en de nieuwsbrief op de hoogte stellen als er een nieuwe datum voor dit evenement komt.

Management of Change: Deep Democracy

Brainstormen met elkaar over creatieve, nieuwe ideeën kan heel veel energie geven. Mits iedereen gehoord wordt en de ruimte voelt om te spreken.

Op elke werkplek worden besluiten genomen. Zo gaan we het doen! Vaak gebeurt dat op basis van meeste stemmen gelden! En iedereen zal herkennen dat deze besluiten met enige regelmaat worden tegengewerkt. Wellicht door goed geplaatste sarcastische grappen, subtiele speldenprikken onderwater of door openlijke tegenwerking en sabotage.

Er gaat letterlijk energie verloren waardoor alle goed bedachte ideeën toch niet van de grond komen. Weg creatief denkproces, hallo frustratie!

Met Deep Democracy creëren we bewustzijn van naar wie er geluisterd wordt en hoe dit de besluitvorming en daarmee het draagvlak beïnvloedt. We luisteren naar:

  • het teamlid dat het meest zegt;
  • degene met de hoogste rang;
  • de juiste feitenkennis;
  • of de persoon die op ons geweten inspeelt.

In de dynamiek van groepen gebeurt veel, zeker wanneer mensen zich niet gehoord voelen of het idee hebben dat hun mening genegeerd wordt. Wanneer de ideeën die ingaan tegen het meerderheidsstandpunt geen ruimte krijgen, gaat het wringen. We spreken hier vaak niet rustig en openlijk over, maar hebben allerlei manieren om ‘onderhuids’ en in de ‘onderstroom’ tegen te spartelen. We mopperen wel op de gang, maar tijdens de vergadering houden we onze mond. Of we zeggen ja tegen een voorstel maar doen nee en we verzinnen allerlei smoesjes waarom het toch niet kon. Het gaat allang niet meer over de inhoud, maar over hoe we ons tot elkaar verhouden.

Voor wie: voor elke veranderaar
Spreker: Inge Smak
Wanneer: dinsdag 31 maart 2020
Tijdstip: 18:00 – 21:00 (opening zaal 17:30)
Waar: Inspearit, Creative Valley, Stationsplein 32 in Utrecht, Routebeschrijving
Eten: Inclusief pizza
Eigen bijdrage: Gratis, dankzij Inspearit

Kom erachter hoe je binnen jouw organisatie effectieve brainstormsessies kunt houden zonder dat creatieve ideeën en energie verloren gaat.
Meld je aan via onderstaande button (je wordt doorgeleid naar de Management of Change pagina).

Gegevens

Datum:
31 maart
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Creative Valley UCS
Stationsplein 32
Utrecht, 3511 ED
+ Google Maps

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account