Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

IPMA Young Crew Projectpresentatie: Verandermanagement in een politiek bestuurlijke omgeving

24 oktober, 2017 / 18:30 - 21:30

24 oktober organiseert IPMA Young Crew een projectpresentatie bij Lysias Consulting Group. Lysias is een bureau dat complexe verandertrajecten in het publieke domein leidt. Tijdens deze Young Crew-avond behandelen Sylvana Rikkert en Anja Ahmic een real-life casus uit een lopende opdracht: THINK: werken aan jeugdpreventie op middelbare scholen in Zwolle

De projectpresentatie

 • In deze presentatie gaan we stap voor stap deze casus ontleden. Aan het eind van de avond heb je inzicht in:
 • Het speelveld rondom THINK en het geheel aan actoren en belangen
 • De politiek-bestuurlijke sensitiviteit
 • Hoofdelementen van value based werken
 • De structuur en opbouw van een project
 • Kansen en risico’s van een projectmatige aanpak

We gaan met verschillende werkvormen aan de slag met deze casus. Daarbij leggen we ook de link met jullie eigen ervaring: wat herken je vanuit je eigen werkpraktijk, waar zie je verbanden of oplossingen, wat zou je zelf doen? Na afloop sluiten we af met een gezellige borrel!

Aanleiding
Wat kun jij je nog herinneren van jouw tijd op de middelbare school? Met welke onzekerheden en issues zat je, wat vond je lastig of ingewikkeld? Waarschijnlijk denk je eerder aan dingen zoals: hoe je in je vel zat, hoe je met je vrienden om ging, je vriendschappen, verkering, pesterijen, feesten, experimenteren met drank, roken en/of drugs. Voor dat soort zaken is vaak te weinig aandacht op middelbare scholen.

Pilot THINK op school
THINK staat voor: “Is wat je voelt, denkt en zegt True, Helpful, Inspiring, Necessary and Kind?” Acht maatschappelijke organisaties hebben jaar samengewerkt aan het ontwikkelen van THINK lessen op een school voor voortgezet onderwijs in Zwolle. De pilot met THINK is een enorm succes gebleken.

Het succes
De gemeente Zwolle ziet in THINK een grote kans om bij te dragen aan preventie op school. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, wil de gemeente graag dat er meer gedaan wordt aan preventie, zodat duurdere zorg minder (vaak) nodig is. THINK heeft nu de opdracht gekregen om uit te breiden naar de andere scholen voor voortgezet onderwijs in Zwolle. En wij mogen met dat mooie project aan de slag!

De belangrijkste informatie:

 • Wanneer: Dinsdag 24 oktober, 18.30 – 21.30 uur
 • Waar: Lysias Consulting Group, Soesterweg 310-D, Amersfoort
 • Voor wie: projectprofessionals en -studenten tot 36 jaar
 • Prijs: Gratis, incl. avondeten en borrel

Deze workshop wordt georganiseerd door de IPMA Young Crew en is bedoeld voor projectprofessionals en -studenten t/m 35 jaar.

Aanmelden voor de Projectpresentatie Lysias Consulting Group

Leuk dat jij je wilt aanmelden voor de projectpresentatie ‘Verandermanagement in een politiek bestuurlijke omgeving’ van bij Lysias Consulting Group op dinsdag 24 oktober!

De presentatie is onderdeel van Young Crew On Tour. Klik op de link om te zien wat wij nog meer voor jou op de planning hebben staan! #ycontour

Gegevens

Datum:
24 oktober, 2017
Tijd:
18:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Young Crew
E-mail:
youngcrew@ipma.nl
Website:
https://ipma.nl/youngcrew/

Locatie

Lysias Consulting Group
Soesterweg 310-D
Amersfoort, 3812 BH Nederland
+ Google Maps

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

©2018 IPMA Nederland platform projectmanagement

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account