Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Management of Change: als een vis in het water – over behoud van personeel

4 februari / 18:00 - 21:00

Hoe kun je je personeel behouden ondanks, of juist dankzij, verandering?

Als veranderaar sta je voor de taak om medewerkers mee te krijgen. In de praktijk blijkt dat vaak lastig. Je denkt dat ze achter je verandering staan. En dan blijkt er toch veel onvrede te zijn. De goede medewerkers, waarvan je eigenlijk wilt dat ze blijven, vertrekken. Ongewenst verloop kost een organisatie veel geld. Een medewerker die van plan is om te vertrekken is minder productief, volgens schattingen tot wel 50%. Die medewerker moet worden opgevolgd. Werving kost tijd en geld. En dan hebben we het nog niet over de kosten voor inwerken van de nieuwe collega, de gevolgen voor de werkdruk van andere medewerkers of over de kosten voor ziekteverzuim.

Hoe voorkom je ongewenst verloop? Wat doe je om personeel te behouden? Tijdens deze interactieve workshop staan we stil bij antwoorden op deze vragen. Doel is dat je inspiratie opdoet, zodat je ongewenst verloop in jouw organisatie zoveel mogelijk kunt voorkomen.

De workshop wordt verzorgd door Anne Loeke van Erven. Anne Loeke is bedrijfskundige, sociaal ondernemer, auteur en oprichter van PassieBlijft. Ze helpt organisaties met vernieuwing, verandering en innovatie vanuit draagvlak en eigenaarschap en in de rol van interim manager, trainer, coach en adviseur. Daarbij maakt ze gebruik van het zgn. VISS®-gedachtegoed: Verbinding van Inspiratie met Structuren en Systemen. Het is een gedachtegoed dat ze in de praktijk ontwikkelde en dat ze sinds vele jaren met succes toepast vooral in de publieke sector en het sociaal domein en waarover ze haar boek schreef ‘VISSen in zorg en welzijn’. Resultaat zijn aantrekkelijke en wendbare organisaties, waarin medewerkers zich als een vis in het water voelen en met plezier naar hun werk gaan.

Voor wie: alle veranderaars die mensen mee willen krijgen.
Spreker(s): Anne Loeke van Erven
Wanneer: dinsdag 4 Februari 2020
Hoe laat: 18:00-21:00 uur (opening zaal 17:30)
Waar: Inspearit, Creative Valley, Stationsplein 32 in Utrecht
Opmerkingen: inclusief broodjes, fruit, koffie, thee, fris en water.
Eigen bijdrage: € 19,50

Gegevens

Datum:
4 februari
Tijd:
18:00 - 21:00

Locatie

Creative Valley UCS
Stationsplein 32
Utrecht, 3511 ED
+ Google Maps

©2020 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen
We zijn de site aan het aanpassen aan ons nieuwe logo en kleurstelling. Je ziet nog oude en nieuwe kleuren naast elkaar.
+ +

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?