Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Organisatiebreed benutten van Scrum | Management of change

24 april / 18:00 - 21:00

Leer LeSS kennen: Een framework waardoor scrum teams organisatiebreed gaan excelleren

Je werkt als professional in een organisatie die Scrum toepast of wil toepassen. Wellicht ben je een lid van dat team, de manager of de veranderaar die dat begeleidt.

Agile en Scrum helpen om teams wendbaar te maken. Je ondervindt in je eigen organisatie of daarbuiten dat teams de noodzaak voor Scrum zien en dit ook toepassen, maar toch heeft Scrum onvoldoende gebracht. De teams zijn wel wendbaarder geworden, maar is de organisatie daarmee ook wendbaar geworden? Ondervinden klanten een snelle reactie van leveranciers? Worden wijzigingen zodanig opgepakt, waardoor deze in een vloeiend proces alle noodzakelijke werkplekken passeert? Is de doorlooptijd van idee naar operationeel product kort genoeg? Kortom werkt het interne proces optimaal? Is de organisatie er klaar voor? Is de mindset aanwezig, die voor een integrale Scrum aanpak nodig is?

Deze bijeenkomst verkent de dieperliggende oorzaak en laat je kennismaken met een aanpak die dat helpt in kaart te brengen en op te lossen: LeSS (Large Scale Scrum). Een aanpak die helpt om de organisatie rond Scrum te optimaliseren en een organisatie wendbaarder te maken en beter te laten presteren. LeSS leidt tot een effectieve samenwerking van meerdere scrum teams die aan één product werken. Waar alternatieve scaling frameworks leiden tot zware verruiming van het aantal rollen, events of hulpmiddelen, blijft LeSS erg dicht bij de richtlijnen van de Scrum Guide. LeSS benadrukt de samenstelling van teams en de wijze waarop de teams samenwerken. LeSS besteedt aandacht aan het beter organiseren van teams op basis van de Scrum principes. Meer met minder oftewel LeSS.

Heb je al ervaring met Scrum en worstel je met de uitdaging om meerdere teams beter te laten samenwerken. Schroom dan niet en neem deel aan de interactieve en leerrijke community bijeenkomst. Heb je minder ervaring met Scrum? In het online deel van deze bijeenkomst delen we wat principes van Scrum en LeSS, zodat je voldoende voorbereid bent voor de dialoog die ertoe doet: hoe pakken we de plek der moeite aan in het organisatiebreed laten werken van Scrum.

Kortom: ben je verantwoordelijk voor een optimale werking van Scrum in een organisatie? Vervul je een rol in een Scrum Team (zoal de Product Owner)? Ben je de implementator? De integrator? De veranderaar? Leeft het vraagstuk bij je? Dan is deze interactieve bijeenkomst een must. Kom en neem een ander in de keten mee (zoals je opdrachtgever of manager).

Voor Wie  : Scrum Professionals, Managers , Veranderaars
Spreker(s)  : Benny ten Dam (PRIOM)
Wanneer  : Woensdag 24 April 2019
Hoe Laat  : We starten om 18:00 uur en eindigen uiterlijk om 21:00 uur. Ontvangst vanaf 17:30 uur.
Waar  : CGI Rotterdam, George Hintzenweg 89, Zaal: Boterbloem. Routebeschrijving
Opmerkingen  : We zorgen voor de inwendige mens met een maaltijd, koffie en thee. Bezoekers kunnen parkeren.
Eigen Bijdrage  : CGI trakteert als locatiesponsor

Aanmelden voor de bijeenkomst?

Wil jij je aanmelden voor de bijeenkomst Organisatiebreed benutten van Scrum? Dit kan via onderstaande knop.

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
18:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.managementofchange.community/local/pages/?id=20

Organisator

Management of Change
E-mail:
support@managementofchange.community
Website:
https://www.managementofchange.nl/

Locatie

CGI Rotterdam
George Hintzenweg 89
Rotterdam, 3068 AX Netherlands
+ Google Maps

©2019 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account