Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Situationeel Interveniëren, Maak als begeleider een bewuste keuze voor een groepsinterventie

13 november, 2018 / 18:00 - 21:00

€19,50

Tijdens het begeleiden van een groep, pas je continu interventies toe. Een interventie is alles wat je als begeleider doet, maar ook wat je niet doet. Sommige interventies kun je vooraf plannen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van de ruimte waarin de bijeenkomst plaatsvindt of de werkvorm die je gebruikt. Andere interventies kun je niet plannen, want die ontstaan door de interactie tussen deelnemers en tussen jou en de deelnemers. Als begeleider sta je dus voor de uitdaging om de juiste interventie te kiezen.
In deze interactieve sessie gaat Henri Haarmans kort in op wat faciliteren is en waarom faciliteren steeds belangrijker wordt. Vervolgens reikt hij een interventiemodel aan. In dit model worden drie stijlen en zes dimensies van interventies onderkend. Je gaat hiermee aan de slag door met elkaar de interventiestijlen te verkennen, je eigen voorkeur en de consequenties daarvan te ontdekken. Tenslotte gaan je aan de slag met de interventiedimensies en bedenk je met elkaar voorbeelden van de drie interventiestijlen bij elke dimensie.
Aan het eind van de bijeenkomst ben je in staat een bewuste keuze te maken in de interventie die je als begeleider van een groep doet. Bovendien heb je geleerd dat er geen goede en geen slechte manier van interveniëren is, maar alleen een adequate manier en een minder adequate manier.

Gegevens

Datum:
13 november, 2018
Tijd:
18:00 - 21:00
Kosten:
€19,50
Evenement Categorie:
Website:
https://www.managementofchange.community/local/pages/situationeel-intervenieren

Locatie

PROX6
Bisonspoor 7022
Maarssen, 3605 LT Nederland
+ Google Maps

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

©2019 IPMA Nederland platform projectmanagement

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account