Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verbeelding in Organisatieverandering

5 februari, 2019 / 17:30 - 21:00

Hoe breng je visie in beweging? Hoe maak je verwachtingen, beelden, opvattingen concreter levend? Door beelden op te roepen en letterlijk uit de doeken te doen!

Niet iedereen voelt zich op zijn gemak wanneer er een ‘creatieve’ sessie op de agenda staat. De schrik “ik ben niet creatief’ leidt vaak tot terugtrekken en afwachten. Hoe kun je jouw inspiratiesessie zodanig stap voor stap opbouwen dat aan het eind van de sessies de verbeelding van deelnemers visueel gemaakt is en ‘to do’ stappen oplevert.

Lesley start deze sessie met een toelichting op het inzetten van imaginatie bij veranderprocessen (psychomotorische achtergrond, ontwikkelproces en ervaringen bij het inzetten van imaginatie).
De werkvorm van deze hele sessie is meteen een voorbeeld van hoe je zelf je eigen sessie op kunt bouwen. Je doorloopt aan de hand van opdrachtjes en oefeningen vanzelf het ‘imaginatieproces’.
Je helpt elkaar door te sparren, een concrete vraag af te bakenen, te tekenen, thema’s daaruit te analyseren en met de oogst daaruit de eerstvolgende acties in de praktijk concreet voor je te zien.

Dit is dus een hele actieve sessie waar je aan de hand van je eigen praktijk een imaginatieproces zelf uitvoert. Direct toepasbaar, veilig creatief door de logische kleine stappen in het proces zodat je deze opbouw heel goed zelf in kunt zetten in je eigen projecten en veranderprocessen.

Lesley Lap is sinds de jaren 90 begeleider van veranderprocessen en dan met name die waar zowel veiligheid als een katalysator nodig is om mensen en teams te begeleiden stappen te zetten.
Lesley ontwikkelde diverse werkvormen waarbij het werken met beelden en imaginaties sterk bijdraagt aan de ontwikkeling van mens en organisatie. In dit licht plaatst hij ook zijn onderzoek naar co-creatieve visualisatie bij organisatieverandering (co-creation). Hij gebruikt zijn visie op het inzetten van imaginatie als inspiratiebron bij de humanisering en sociale vernieuwing van organisaties.

Logistieke informatie

Datum 5 februari 2019
Tijd: inloop met eenvoudige maaltijd vanaf 17:30 uur
Inhoudelijke deel: 18 – 21 uur.

Locatie: Balance Piet Heinkade 55 1019 GM AmsterdamHet aantal beschikbare plaatsen is verhoogd naar 25.
De kosten bedragen € 15 voor leden van IPMA of IAF resp. € 20 voor niet-leden. Beide bedragen excl. 21 % BTW. Hiervoor ontvang je een betaalverzoek.

Aanmelden voor deze bijeenkomst?

Wil jij je aanmelden voor de bijeenkomst Verbeelding in Organisatieverandering op 5 februari 2019? Dit kan via onderstaande knop.

Gegevens

Datum:
5 februari, 2019
Tijd:
17:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

CoP Faciliteren
E-mail:
info@ipma.nl

Locatie

Balance
Piet Heinkade 55
Amsterdam, 1019 GM Nederland
+ Google Maps

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account