Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De ervaren managers gaan met pensioen, maar wie gaat nu de rol van opdrachtgever doen?

vrijdag 9 december 2022 / 09:30-11:30

Gratis

Hoe ga jij hiermee om? Deel met ons je ervaringen en verwachtingen.

Voor wie nog is opgegroeid met een functiebeschrijving, was het even wennen dat je ook een rol kon krijgen die niet in je functiebeschrijving stond. Bij iedere nieuwe rol die iemand moest oppakken, stond er een nieuwe cursus klaar om de medewerker te helpen deze rol goed in te vullen. Nadat we hebben geleerd om in projecten te werken, schakelden we over naar programma’s, of lean, agile en allerlei verschillende projectmanagementscholen. We netwerken en doen aan ketensturing. De laatste vijftien jaar besteden we ook steeds meer aandacht aan de rol van opdrachtgever, stuurgroeplid, product owner en portfoliomanager. Voor al deze rollen zijn opleidingen, coaches en vakgenootschappen te vinden, die in de laatste 40 jaar zijn opgericht.

Door flexibel en innovatief te werken in al deze verschillende rollen slaagden we er in om de veranderingen te versnellen, in tempo en in omvang. Het is echter de vraag of de versnelling wel houdbaar is. Wie overziet alle veranderingen nog? Wie heeft zoveel zelfkennis dat zij inzicht heeft in de eigen aanpassingssnelheid?

Wat betekent de vergrijzing voor de toekomst van het opdrachtgeverschap? Is het reëel om te verwachten dat schoolverlaters binnen enkele maanden in staat zijn om in sterk verschillende rollen en samenwerkingsverbanden te werken, waar de oude garde er twintig jaar en talloze opleidingen over mocht doen om dit onder de knie te krijgen?

De kranten schrijven dagelijks over personeelstekorten en schaarste aan diverse materialen. Wat betekent het, dat we van een tijd van overvloed nu naar een tijdperk van schaarste gaan? Hoe weet je als opdrachtgever wat je eigen organisatie aankan, wat de opdrachtnemer aankan en wat de supply chain achter je opdrachtnemer aankan?

Wat hebben al deze ontwikkelingen voor effect voor de rol van opdrachtgever? Verwacht in deze bijeenkomst geen panklare antwoorden en oplossingen. Herken je hetgeen we geschetst hebben? Hoe ga jij hier mee om? In de bijeenkomsten delen we onze ervaringen en verwachten voor Wat er gaat komen.

Voor : Opdrachtgevers, senior projectleiders en de futurologen in ons vakgebied (en zij die dit willen worden).
Van : Interessegroep goed opdrachtgeverschap
Waar : Face2Face bijeenkomst bij NS Utrecht. Zie exacte locatie elders op de pagina.
Opmerkingen : Parkeren in de parkeergarages in de omgeving. Kom met de trein, dan is het maar 5 minuten lopen.
Bijdrage : Gratis

Gegevens

Datum:
vrijdag 9 december 2022
Tijd:
09:30-11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

NS Utrecht
Laan van Puntenburg 100
Utrecht, Utrecht 3511 ER Nederland

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?