De grootste haven van Duitsland is: Rotterdam

Door: Hans Fredriksz
Rotterdam: 17 mei 2018

Het is donderdagmiddag 17 mei en het blijkt een bijzondere dag te zijn. De IPMA-ALV (kort voor de Algemene Leden Vergadering) vindt plaats op een bijzondere locatie. 123 meter boven de grond in het World Port Center in Rotterdam. Wellicht beter bekend onder de vroegere naam ‘Havenbedrijf Rotterdam’. 

Voorafgaand aan de formele ledenvergadering is er een inspirerende presentatie van Vincent Campfens. Hij is als Business Analist werkzaam bij het Havenbedrijf en neemt het aanwezige publiek mee in het ambitieuze programma om van Rotterdam de slimste haven ter wereld te maken. Als het aan het bijzondere enthousiasme ligt van Vincent gaat dat zeker lukken. Vol passie praat hij over de Tweede Maasvlakte, maximale diepgang van schepen en volledig zelfsturende schepen.

Vincent Campfens neemt het publiek mee naar de slimste haven van de wereld

Vanuit deze toekomstvisie werkt het havenbedrijf aan haar ‘slimme’ toekomst en zo worden  bijvoorbeeld schepen toekomstgerichter geïnformeerd zodat zij enorm veel brandstof besparen en dus veel minder CO2 uitstoot generen. Hiervoor moet een gigantische digitale slag gemaakt worden met verregaande automatisering en robotisering naar een ‘Digital Port’. Al deze stappen en activiteiten zorgen voor Betere Projecten voor een Betere Wereld en maakt zo ook de cirkel weer rond met de missie van IPMA-NL.

En wat die grootste haven van Duitsland betreft: daar denkt men uiteraard dat het Hamburg is. Echter het aantal goederen dat via de Rotterdamse haven naar de Duitse interne markt wordt verscheept is vele malen groter.

De deelnemers genoten van het fantastische uitzicht.

Na een korte pauze waar iedereen wat kon eten, drinken en netwerken legde het bestuur onder leiding van voorzitter Fred Bons verantwoording af voor het afgelopen jaar en werd er samen uitgekeken naar de toekomst van IPMA-NL. Deze is gestoeld op 3 pijlers: Optimaliseren van de Governance, Versterking van de Vereniging en inzetten op ‘Digital IPMA’.

Afsluitende is, na het aflopen van ieders bestuursperiode, afscheid genomen van een drietal bestuursleden en zijn twee nieuwe bestuursleden verwelkomd om zo de toekomst van IPMA-NL te borgen.

Kortom een inspirerende middag en avond op een bijzondere locatie. En o,ja…de 47ste verjaardag van onze koningin Maxima maakte het ook nog een speciale dag.

Vertrekkende bestuursleden: Ben Bolland, Marco Buijnsters en Robbert van Alen.

Nieuwe Bestuursleden: John Mentink en Marcel Vilain

Ben jij nog geen lid?

Word lid van IPMA-NL en profiteer van de voordelen!

Gepubliceerd in Events,IPMA Nieuws
0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2020 IPMA Nederland platform projectmanagement

Neem contact op

Heb je een vraag aan IPMA? Stel je vraag hier direct!

Versturen

Log in met je gegevens

of    

Gegevens vergeten?

Create Account