Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

How Big Things Get Done…

vrijdag 16 juni 2023 / 09:30-11:30

Gratis

Hoe krijg je als opdrachtgever een groot project voor elkaar? 

Bent Flyvbjerg en Dan Gardner hebben in hun nieuwe boek “how big things get done” de nodige lessen beschreven voor de projectmanager en de opdrachtgever om te voorkomen dat een groot project uit de bocht vliegt.

 

Ik had niet verwacht dat ik nog een keer enthousiast zou worden van een nieuw boek over projectmanagement en al helemaal niet van Flyvbjerg. Maar: het is een feit. En ik ben niet de enige.

Bij de IPMA boekrecensenten hadden ze het boek ook al snel in de gaten. Alex Miggelenbrink, Jan-Floor Troost-Oppelaar en Laurens Lancee nemen ons in deze bijeenkomst mee door het boek. Het boek eindigt met 11 lessen die met name voor de opdrachtgever van een project buitengewoon nuttig zijn. Vervolgens gaan we in groepjes en plenair met elkaar in gesprek over een paar vaan de inzichten uit het boek.

Voor wie toch nog even overtuigd wil worden waarom dit boek van Flyvbjerg de moeite waard is: allereerst heeft hij het niet zelf geschreven. Een journalist, Dan Gardner, heeft het vlot en aangenaam beschreven. De voorbeelden variëren van kleine projecten (een nieuwe keuken) en tot hele grote zoals de aanleg van Terminal 5 op Heathrow waardoor eer veel herkenning is. En Flyvbjerg bouwt actief voort op het gedachtengoed van Daniel Kahneman en Nassim Nicholas Taleb, waar onze interessegroep meer mee heeft gedaan in het verleden. Vervolgens geeft hij bij bekende zaken nieuwe inzichten mee en brengt het samen in 11 heldere aanbevelingen die een opdrachtgever bij ieder project goed kan gebruiken.

Samen met de interessegroep goed opdrachtgeverschap bespreken we de lessen voor de opdrachtgever.

Voor : Opdrachtgevers en Opdrachtnemers
Spreker(s) : De IPMA Interessegroep Goed Opdrachtgeverschap onder leiding van Edwin van Dieën.
Waar : Online. We gebruiken Zoom. De link daarvoor tref je na aanmelding aan in de bijeenkomstpagina; die vind je op je Dashboard op connect.ipma.nl.
Opmerkingen :
Bijdrage : Gratis

Gegevens

Datum:
vrijdag 16 juni 2023
Tijd:
09:30-11:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Online bijeenkomst
Zoom

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?