Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Virtueel Evenement Virtueel Evenement
  • Dit evenement is voorbij.

Ontwerpend samenwerken, hoe (goed) doe jij dat?

vrijdag 10 november 2023 / 13:00-14:00

Virtueel Evenement Virtueel Evenement
Gratis

Ontdek verbeterkansen in jouw aanpak van complexe vraagstukken met meerdere partijen.


We vertrekken vanuit de volgende stelling:

Complexe opgaven pak je stap voor stap aan. Met slim ontworpen kleine werkstappen in wisselende groepjes mensen. Welke stappen dat zijn moet je onderweg uitvinden. Ook de routekaart of plattegrond maak je onderweg. De programma-manager of projectleider die daar vaardig in is, zal betere resultaten (helpen) boeken.

Ben je het eens met deze stelling?

Neem bijvoorbeeld de digitalisering van de zorg voor de ouder wordende mens. Of kijk bijvoorbeeld naar regionale gebiedsontwikkeling, met vele partijen die het nooit echt eens zullen worden. Of denk eens aan lokale bestuurlijke vernieuwing met de inzet van burgerberaden.

Eén ding is zeker. Zulke complexe vraagstukken weten je altijd weer te verrassen. Er is te weinig kennis over wat werkt, en er zijn vele meningen en belangen als het gaat over waar het heen moet.

Toch heb je iets te doen samen. Maar wat dan?

Het zijn de kleine werkstappen die het grote verschil kunnen maken. Aan de programma-manager of projectleider de taak om ze slim te (helpen) ontwerpen. Stap voor stap. Aan de hand van concrete voorbeelden van de deelnemers gaan we hierover in gesprek. We bespreken hoe (goed) je dat afgaat, aan de hand van enkele uitdagende reflectievragen.


Lieke Sluis-Hoogerwerf heeft een passie voor complexe (verander)vraagstukken. Wat helpt mensen en organisaties om daar verder mee te komen?

Zij is veranderstrateeg, organisatie-ontwikkelaar, actie-onderzoeker en transitie-mentor met ruim 30 jaar ervaring. Bij Sioo is zij leerbegeleider van de nieuwe leergang “Ontwerpend samenwerken, met meerdere partijen werken aan complexe vraagstukken”.

Gegevens

Datum:
vrijdag 10 november 2023
Tijd:
13:00-14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Join Zoom Meeting

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?