Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van Probleem naar Kans

vrijdag 10 november 2023 / 09:30-12:00

Gratis

Leer de 4 niveaus van betrokkenheid van DiSCO kennen om daarmee van Probleem naar Kans te komen: Drama, Situation, Choice en Opportunity.

In ons werk ben je geneigd een probleem direct in de situatie op te lossen. Maar wat als een probleem niet iets is om op te lossen, maar een boodschap om naar te luisteren? Dat vergt een andere opstelling van jou als projectprofessional. Vaak gaan we er onbewust aan voorbij en voelen we diep van binnen wel dat het anders moet. In de waan van de dag glipt het er dan tussendoor. En wees eens eerlijk, hoe vaak vraagt hetzelfde probleem op een ander moment – in een meer heftige vorm – weer je aandacht

We starten in deze Workshop met de verkenning van het speelveld waarop we ons bevinden. Hoe reageer je eigenlijk standaard op een probleem en hoe kun je er ook naar kijken. Door het verschil tussen veranderen en transformeren aan de hand van praktijkvoorbeelden – dus ook die van jou – te verkennen ontstaat inzicht en herkenning op nieuwe manieren om van probleem naar kans te komen.

Aan de hand van het DiSCO-model verkennen we de vier niveaus van betrokkenheid bij ieder probleem: Drama, Situation, Choice en Opportunity.

We gaan in deze interactieve workshop de vier niveaus met elkaar doorleven. Door onze ontdekkingen te delen, leren we er nog meer van. Op die manier ervaar je zelf het beste hoe het werkt en wat het je oplevert in jouw praktijk. Dan is het gelijk van jou.

Je krijgt het model als leidraad mee naar huis. Zo is het je geheugensteun voor een aanpak die – als je energie lekt – problemen op te lossen. Bovendien brengt deze gratis workshop je drie uur aan inzichten, praktische handvatten en verbinding. Het kost je dus eigenlijk geen tijd.

Proef alvast voor met deze introductie:


Voor : Elke projectprofessional die problemen naar kansen wil omzetten.
Spreker(s) : Jos Groen van HRBD
Opmerkingen Fysieke workshop met een beperkt aantal plaatsen. Deze Workshop is doorgaans betaald en heeft een marktwaarde van €125,= per deelnemer.

Mogelijk dankzij:

Jos Groen neemt leiders en hun teams mee het groen in. Als gids en ad interim. Van nature faciliteert hij dat in een transformatief proces van positieve verandering, zodat het boven en onder de oppervlakte klopt. Zijn overtuiging is om de menskant minstens net zo belangrijk te maken als de business prioriteiten. Pas dan kan eruit komen wat er al in zit. Jos werkt vanuit HRBD.

Jos heeft eerder gesproken op onze Vakdag van 2022. Heb je hem gemist? Dan is dit een kans om hem alsnog te ervaren in deze workshop.

Gegevens

Datum:
vrijdag 10 november 2023
Tijd:
09:30-12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Hogeschool Leiden
Zernikdreef 10
Leiden, Zuid Holland 2333CK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?