Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Verzet de Bakens – Op zoek naar de oorzaak achter het falen van grote projecten

donderdag 09 februari 2023 / 18:00-21:00

Gratis

Verken de casuïstiek achter het falen van grote projecten en leer te werken met het instrument voor taaie vraagstukken: causale diagrammen.

Grote projecten hebben de naam steevast te mislukken. Vooral bij de overheid (maar niet alleen daar). De vele fiasco’s van de afgelopen decennia hebben het beeld opgeleverd alsof falen de enig mogelijke projectuitkomst kan zijn en budgetoverschrijdingen van miljarden euro’s ‘er gewoon bij horen’.

Om de achtergronden van het structureel gebrek aan projectsucces te achterhalen, heeft de Luc de Beer een aantal bekende, niet-succesvolle overheidsprojecten nader onderzocht. Zijn onderzoek toont het gebrek aan professionaliteit onder openbaar bestuurders en een obsessie voor industriële belangen. Het belang van de burger is niet in beeld. Om over het klimaat nog maar te zwijgen. Om deze negatieve spiraal te doorbreken, introduceert Luc in zijn boek “Verzet de Bakens – Gids voor succesvolle projecten” zijn kijk op het vakgebied Projectmanagement. Daarnaast pleit hij voor een aantal stevige bestuurlijke ingrepen om de omslag naar succesvolle overheidsprojecten te kunnen maken en uit de misère te geraken. Luc kwam recent in het nieuws; zie het artikel in de NRC over legerjeeps.

In deze workshop gaan we met Luc aan de slag met de techniek van causale diagrammen om het taaie vraagstuk te ontwarren en te voorzien van een basis om het anders aan te pakken. Voorafgaande aan de bijeenkomst kan je na aanmelding alvast inlezen op wat causale diagrammen omvat (je hoeft dus niet onze masterclass over causale diagrammen gevolgd te hebben). IPMA leden vinden dit causale instrument ook in onze kennisbank over veranderen.

Na deze workshop heb je een beter beeld van de problematiek van grote falende projecten en heb je geoefend met een instrument van causale diagrammen om taaie vraagstukken te ontwarren. Heb je eerder online meegedaan aan een masterclass over causale diagrammen, dan is dit het moment om daarmee te oefenen.

Voor : Elke project-, programma- , portfoliomanager en opdrachtgever, die grote projecten succesvoller wil maken.
Spreker(s) : Luc de Beer
Waar : Fysieke bijeenkomst. Voor een broodje wordt gezorgd. Ontvangst vanaf 17:30u.
Opmerkingen : Onder de deelnemers wordt het boek Verzet de Bakens verloot.
Bijdrage : Gratis

Luc de Beer (1965) zijn passie ligt in de verbetering van de projectmanagementprofessie. Luc heeft als senior projectmanager bij het ministerie van Defensie tal van grote, bijzondere projecten op zijn naam staan. De projecten waarover hij de leiding heeft gehad, variëren van complexe ontwikkelingsopdrachten tot bliksemsnelle aanschaffingen voor de missiegebieden en een politiek gevoelig programma voor nieuwe, verbeterde gevechtsuitrusting.

Met behulp van alle opgedane kennis en inzichten heeft de Luc een eigen visie ontwikkeld op werken in projecten, met name bij grote overheidsprojecten. In deze visie staat eenvoud centraal, evenals een verantwoorde budgetbesteding, aandacht voor duurzaamheid en een sterke focus op de mens. Die visie deelt Luc in zijn boek “Verzet de Bakens- Gids naar succesvolle overheidsprojecten”.

Onze locatiesponsor voor deze bijeenkomst is AT Osborne

Gegevens

Datum:
donderdag 09 februari 2023
Tijd:
18:00-21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

AT OSBORNE – Koetshuis
J. F. Kennedylaan 100
Baarn, 3741 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)35 5434343
Bekijk de site van Locatie

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?