Geertjan Wolfs werkt sinds 2014 bij TomTom, waarvan de laatste drie jaar als Project Manager Connected Services. In de casus waarop Geertjan IPMA-C gecertificeerd is, was een van de grootste automobielfabrikanten ter wereld op zoek naar een systeem voor navigatie en verkeersinformatie om te integreren in al zijn nieuwe voertuigen. Het betrof een contract met een looptijd van meerdere jaren. Het autoconcern verzocht onder andere TomTom om met een voorstel te komen. 

Geertjan heeft het project geleid vanaf de aanvraag van het voorstel, via het winnen van de opdracht, tot aan de oplevering en de sluiting. Zijn projectteam bestond uit vijf personen en vijf interne toeleveranciers uit interne units (met ieder een team), leverend aan de klant bestaande uit vijf verschillende organisaties op locaties wereldwijd. 

Een belangrijk eindresultaat is een vergroot strategisch belang van TomTom op de autobouwer, en daarmee is de kans op toekomstige business sterk vergroot. Daarnaast heeft het project processen geïnitieerd en uitgerold voor TomTom’s toekomstige projecten.

Het autoconcern waarvoor Geertjan gewerkt heeft is wereldwijd actief. Dit leerde hem hoe cultuurverschillen tussen organisaties te beheren, hoe veranderingen te managen waaraan elk project onderhevig is en hoe richting te geven te midden van verschillende belangen.

Geertjan ziet steeds meer een stimulerende en kennisoverdragende rol voor zich weggelegd. Bij zijn werkgever begeleidt hij jonge projectmanagers in hun groei naar grotere projecten. Daarbij laat Geertjan niet na om collega’s te vertellen hoe de IPMA-certificering hem heeft geholpen in zijn projecten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?