Dit zijn de kandidaten voor de IPMA-NL Projectmanager van het jaar 2020! Ze stellen zichzelf en het project waarvoor ze genomineerd zijn voor in elk een eigen artikel. Wie gaat er volgens jou met de award vandoor?


Bert-Jan Klaren werkt sinds 2009 als projectmanager bij de Hanzehogeschool in Groningen. Het integratieplatform, dat ervoor zorgt dat verschillende diensten gebruik kunnen maken van dezelfde data, was sterk verouderd. Nieuwe diensten konden hierdoor alleen met grote inspanning in gebruik worden genomen en het werd steeds moeilijker om adequaat te reageren op wijzigingen in bestaande systemen. Eerdere pogingen om het integratieplatform te vervangen waren mislukt. Benieuwd hoe Bert-Jan dit project tot een goed einde heeft gebracht?

Peter Wijsbeek is werkzaam als Programmamanager en Multi-projectmanager bij de Nationale Politie. Het project waarvoor hij de nominatie ontvangt heeft geresulteerd in een nieuwe zoekmachine, gebaseerd op state-of-the-art big data technologie. Politiemedewerkers kunnen hiermee veilig en snel in complete, actuele politiedata zoeken. Dit verbetert de informatiepositie van de politie en maakt opsporing en handhaving effectiever en efficiënter. Peter schrijft: “We dragen hiermee echt bij aan de veiligheid in Nederland.” “Dit project laat zien”, zo licht hij toe, “dat de politie in staat is grote uitdagende projecten succesvol, gedegen en gecontroleerd uit te voeren.” Lees hoe Peter kijkt naar de drie pijlers in projectmanagement. Ben jij het met hem eens?

Petra van der Kruk werkte van 2015 tot 2019 als senior projectmanager voor de gemeente Eindhoven. In deze periode heeft zij leiding gegeven aan een Openbare Europese Aanbesteding en daarop aansluitend de implementatie van het Inhuursysteem. Het project waarop zij gecertificeerd werd, betrof de vernieuwing van het systeem voor de afhandeling van inkoopfacturen inclusief e-facturatie (conform EU-richtlijn). Het voorafgaande systeem dat hiervoor gebruikt werd bevond zich aan het eind van de levenscyclus en moest worden vervangen. Petra implementeerde een factuurportaal en richtte een nieuw verwerkingsproces in voor de facturen voor alle sectoren binnen de gemeente. Benieuwd naar de aanpak van Petra en wat haar terugkerende uitdaging is?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?