Keynote Jeanneke ScholtensBoodschap van Keynote Speaker Jeanneke Scholtens

Het begon met een idee. Ik had inmiddels twintig boeken over stoppen met drinken en aanverwante thema’s gelezen en dito podcasts verslonden. Mijn hang naar alcohol was vervangen door een hang naar informatie over alcohol. Zou er in mijn hunkering soms een universeel verhaal te vinden zijn? Over verlangen, over bedwelmen, over genot en goesting.


Ik sloot me twee weken op om een tijdlijn te maken van de weg die ik had afgelegd en nog voor me had liggen. Ik rubriceerde de tijd in thema’s: de zoektocht startte bij mijn enorme verlangen naar genot en week uit naar geluk, gevaar, gezondheid, gemeenschap en uiteindelijk genoeg. Als ik aan elk thema een hoofdstuk zou wijden, had ik een boek! En zowaar: mijn persoonlijke queeste kon ik bezien als een project met een kop en een staart.

Elke twee maanden sloot ik mezelf een week op om 1 zo’n thema uit te werken tot een hoofdstuk. Na negen weken tikken lag er een manuscript. En na drie weken herschrijven een boek. Soms helpt het om iets als een project te bestempelen en vervolgens ook zo te behandelen. Niet alleen in mijn werk als toekomstonderzoeker, maar ook bij het schrijven van een boek (project!) en bij het stoppen met drinken (project!). De wereld van mijn zoektocht naar Roes en de wereld van IPMA (project management) verschillen niet zoveel. Tot 15 november op de IPMA-NL VAKdag. Een nieuw project om naar uit te kijken.

Nog geen ticket? Koop jouw ticket voor de IPMA-NL VAKdag 2022 dan nu!

Ticket IPMA-NL VAKdag
Keynote Jeanneke Scholtens

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?