Belang awards uitreikenProjectmanagement is een belangrijk vakgebied. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van alle economische activiteit in Nederland projectmatig is. Een getal dat alleen maar stijgt. In onze ogen kan er niet genoeg waardering uitgesproken worden voor de professionals die werkzaam zijn op dit gebied.


Het ontwikkelen van competenties van projectprofessionals (professionals die actief zijn in project-, programma- en portfoliomanagement) maakt het mogelijk dat steeds meer projecten slagen. Competenties vormen een combinatie van kennis, vaardigheden en gedrag en zijn tot op zekere hoogte aan te leren en gericht te ontwikkelen. De toegevoegde waarde van competenties, boven losse kennis, vaardigheden en eigenschappen, schuilt vooral in de bruikbaarheid voor de praktijk.

IPMA is dan ook gebouwd op de overtuiging dat projectmanagement alleen goed uitgevoerd kan worden als de projectmanager de juiste competenties heeft. Of dat nu gaat om ‘klassieke’ waterval projecten, Agile projecten, of hybride projecten maakt in onze overtuiging niet uit. Onze ambitie is leidend zijn in het stimuleren van de groei in de volwassenheid van ons vak. Een manier om de groei te stimuleren is het uitreiken van awards van de beste kandidaten (die IPMA gecertificeerd zijn).

Zo zetten wij de projectprofessionals die een bijzondere prestatie hebben verricht in de spotlight. We hanteren hierbij de categorieën IPMA-NL Young Projectmanager van het jaar, IPMA-NL Projectmanager van het jaar en IPMA-NL Agile Leader van het jaar. Daarmee geven we als IPMA-NL extra waardering aan vakgenoten die in onze ogen hebben laten zien de juiste competenties te hebben.

Een bijdrage van

Steven Nijhuis, bestuurslid IPMA-NL.

IPMA Awards uitreiking
IPMA-NL lidmaatschap

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?