De International Project Management Association (IPMA) is een federatie met op dit moment 72 aangesloten verenigingen, die competenties op het gebied van project-, programma- en portfoliomanagement promoten in alle sectoren en overal ter wereld belangstellende betrekken bij het bevorderen van de disciplines.

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Raad op 31 maart 2019 in Kopenhagen besprak IPMA het strategische belang van vertrouwen voor een succesvolle projectuitvoering en duurzame resultaten. In een wereld waarin steeds meer projecten zijn, is relaties opbouwen en samenwerken afhankelijk van vertrouwen tussen alle relevante partijen. Bijvoorbeeld, door middel van Integrated Project Delivery (IPD) in bouwprojecten streven partners naar het bereiken van een samenwerkingsverband tussen mensen, systemen, bedrijfsstructuren en praktijken om projectresultaten te optimaliseren, waarde te vergroten, verspilling te verminderen en duurzame oplossingen te bereiken in alle fasen van het project. In plaats van dat elke deelnemer uitsluitend op zijn of haar deel focust zonder rekening te houden met de gevolgen voor het hele project, brengt IPD alle deelnemers vroegtijdig samen met collaborative incentives om waarde te maximaliseren (zie ook IPMA’s Research Conference 2019 in Zagreb).

De Raad van Afgevaardigden concludeert dat:

  • Individuen die betrokken zijn bij projecten zullen hun competentie “Relaties en betrokkenheid” versterken voortbouwend op vertrouwen (zie IPMA ICB versie 4.0)
  • Leiders zullen een klimaat van vertrouwen bevorderen binnen de eigen organisatie evenals naar alle partners die betrokken zijn bij projecten, programma’s en projectnetwerken;
  • Organisaties zullen wederzijds voordelige relaties aangaan met alle belanghebbenden die bij projecten betrokken zijn om duurzame resultaten te bereiken (zie IPMA OCB versie 1.1).

IPMA President Dr. Jesus Martinez-Almela bevestigde dat “in een wereld die steeds verder uiteen dreigt te drijven, wordt wederzijds vertrouwen in projecten nog belangrijker voor het bereiken van duurzaamheid. Alle leiders worden opgeroepen tot actie, om vertrouwen te bevorderen en samenwerkingsverbanden op te bouwen. IPMA ondersteunt de maatschappij via haar wereldwijde standaarden en deelt kennis en ervaring tussen landen, continenten en culturen om een ​​wereld mogelijk te maken waarin alle projecten slagen.”

Dit persbericht is gelijktijdig uitgebracht door alle 72 aangesloten verenigingen van IPMA.

De president van IPMA, Dr. Jesus Martinez-Almela is beschikbaar voor commentaar.

Neem contact met ons op via info@ipma.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2022 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Jouw Competentie Winkelwagen

Nog geen items
Subtotaal 0,00
Verzendkosten 0,00
BTW 0,00
Totaal 0,00
0

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?