Het situationeel omgaan met werkpleklocaties en het (online) begeleiden van werk- en groepsprocessen vraagt om verdere ontwikkeling van onze competenties.

Met Covid zijn we overstag gegaan naar meer op afstand werken: werken vanuit het thuiskantoor. Dit in alle blends; van hybride tot aan full remote waarbij de projectmanager elders in de wereld op afstand werkt en zo goed als niet meer naar kantoor komt.

Wij hebben de sterke indruk in onze community dat er geen weg terug meer is naar volledig face2face bijeenkomsten.  Communitybijeenkomsten die vroeger volledig fysiek bij elkaar kwamen, zijn nu hybride. Een belangrijk deel van de deelnemers gaat niet meer reizen voor iets wat ze ook online kunnen beleven.

Verder zien we dat intensieve persoonlijke interacties ook online ver kunnen komen. Daarnaast zien we een groeiende behoefte en zich ontwikkelende competentie om online sessies te leiden en te modereren.

Last but not least zien we in masterclasses (van ons en bij anderen) dat er geen behoefte is om dat anders dan online te doen tot het moment dat men de kennis wil oefenen en daarvoor een fysiek proces nodig is.

Kortom: gaat deze trend zich dus doorzetten of gaan we weer (gedeeltelijk) overstag naar werken op het kantoor van de organisatie?

En weten we daarbij in de hybride en remote vorm een juiste blend neer te zetten waarbij het project (programma), haar medewerkers en haar stakeholders voldoende in sync zijn om zowel relationeel als qua prestatie het projectresultaat kunnen neerzetten en de binding met elkaar te behouden? En waar kunnen we nog in groeien is het situationeel omgaan met werkpleklocatie en het (online) begeleiden werk- en groepsprocessen.


In deze verkenning inventariseren wij in een jaarlijkse open dialoog met onze bezoekers de trends die van invloed (kunnen) zijn op de competenties van onze professie. Deel jouw mening hierboven, licht je mening eventueel toe en kom naar de jaarlijkse bijeenkomst over trends om de trend en haar impact te duiden (zie eventkalender). Mis je een trend? Wil je deze trend meer uit de doeken doen of buiten de trendbijeenkomst de dialoog aangaan? Noem dat in je commentaar, dan nemen we contact op. Daarnaast kan je ook rechtstreeks input leveren aan de lopende review van de Individual Competence Baseline (ICB).

[mrp_rating_form rating_form_id=”1″]

Trends in deze verkenning

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

©2023 IPMA Nederland - Platform Projectmanagement

Neem contact op

We zijn nu niet online. Maar je kan ons een email sturen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op.

Versturen

Log in met je gegevens

Gegevens vergeten?